[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A tíz évvel ezelőtt berobbant Wolfmother, az ausztrál vintage rock egyik legalapvetőbb, Grammy­-díjas, sokszoros platinalemezes együttese ‒ bármilyen meglepő ‒ először Magyarországon! Andrew Stockdale és társai februárban megjelent új nagylemezüket mutatják be november 9-én az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban ‒ persze a régi nagy slágerek sem maradnak el!

Pontosan tíz éve, hogy egy otthon már elég híres háromtagú ausztrál rockzenekar, a Wolfmother mindent elsöpörve, első lemezével meghódította a világot. Az emblematikus hard­psych­retrock sláger, a Woman kiszabadította a szellemet a palackból, és a kétezres évek közepének generációja is felfedezte a Led Zep, az AC/DC és a Rainbow hagyományát.

Bár a Wolfmothert és annak tejhatalmú agytrösztjét, Andrew Stockdale­t sokszor vádolták azzal, hogy voltaképp semmi újat nem talált ki, ezt a “semmi újat” olyan hitelesen, lazán, meggyőzően és energikusan tálalta, hogy nem lehetett kifogás. A lemez az egész világon az eladási listák élvonalába ugrott, a rádiók által rommá játszott Woman Grammyt nyert, a Wolfmother meg világsztár lett.

Tény, hogy a trió kicsit nehezen viselte a hirtelen jött népszerűséget. Stockdale azóta kétszer is teljesen lecserélte zenésztársait, kiadott jobban és kevésbé sikerült lemezeket, de a Wolfmother azóta is a felszabadult rokkolás szinonimája.

A Wolfmother idén februárban jelentette meg negyedik nagylemezét. A Victorious valóban győzelmes album lett, a Stockdale­től megszokott vintage hangzással, monumentális riffekkel, nagyszabású, remekül üvölthető refrénekkel. Az album turnéja kétszer is eljut Európába, és bár Budapest a tavaszi körből kimaradt, az őszi etapban més személyesen köszönthetjük az ausztrál rocktriót. A Wolfmother az A38 Hajó szervezésében első magyarországi koncertjét tartja az Akvárium Klubban!

Jegyár: 6500 Ft, elővételben: 5500 Ft. A koncert az Akvárium Klubban lesz! Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón és az Akvárium Klubban.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]