Norvégiában jelenleg is javában készül a Wisting című krimi/dráma sorozat, mely a skandináv ország történetének eddigi legdrágább szériája lesz. A produkciót a norvég filmalap 10,5 millió koronával támogatja, a bemutató időpontjáról azonban egyelőre nincs hír.

Amit eddig tudni lehet a projektről, hogy a történeti alapot Jørn Lier Horst regényfolyama szolgáltatja, akinek nálunk egyelőre csak a gyermekeknek szóló krimikönyvei jelentek meg magyarul. A Wisting címszerepében Sven Nordin lesz látható, aki a korábbi Oscar-jelölt Ellingből is ismerős lehet néhányaknak, de a főszereplők közt van Carrie-Anne Moss (Mátrix) és Richie Campbell (The Frankenstein Chronicles) is, mindketten FBI ügynököt alakítva.

A sorozat első évada (10 epizód) az első két Wisting-könyvet (The Hunting Dogs, The Caveman) dolgozza fel, melyben az egész életét kegyetlen gyilkosságok felderítésének szentelő, de magánéletében rendre kudarcot valló Wisting nyomozó pont Karácsony napján szembesül két brutális gyilkossággal, aminél csak maga az elkövető motivációja lehet sokkolóbb.

A szériáért az az MTG produkciós cég felel, amely a nagy sikert elkönyvelő Occupied (Okkupert) politikai dráma sorozatot is tető alá hozta, a plakátja pedig már meg is tekinthető: