Az Oscar-díjra jelöltek ebédje a legnagyobb filmes díjért folyó rendes évi versenyfutás legkellemesebb állomása: ilyenkor egy közös ebéden feloldónak a gátlások, messze tűnik a feszültség.

A kedden a Beverly Hiltonban megrendezett eseményen részt vevő több mint 150 jelölt – hangvágótól a szupersztárig – békésen evett és ivott együtt a hotel hatalmas báltermében.

Egyedül talán Damien Chazelle nem volt laza. A Whiplash író-rendezője még túl kezdő Hollywoodban. Bár idén az egyik legnagyobb sikervárományos az ő filmje, és 5 kategóriában jelölték. A rendező, aki mint a legjobb eredeti forgatókönyv írója került versenybe, úgy tűnik, nem tudja elfelejteni, hogy egy éve még egy rajongói klubban nézte az Oscar-közvetítést, ő volt a legtájékozottabb mozimániás, és fel sem merült benne, hogy egy év múlva, immár ismert filmesként fogalmazhatja a 45 másodperces köszönőbeszédét.

Azért hazugság volna azt mondani, hogy nem gondoltam magamban azt: jövőre már én is ott leszek a díjátadón – nyilatkozta a rendező. – De abban a kocsmában, ahol általában néztem az Oscar-gálát, rajtam kívül még vagy százötvenen gondolták ugyanezt. Az országban meg 150 ezren. Szóval, még alig fogtam fel, hogy tényleg itt vagyok…