Egészen pontosan a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélye hiányzik a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál megnyitásához. Az engedélyre azért van szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik. Egyébként az elutasító határozatban olyan indokok szerepelnek, mint hogy „lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik„, illetve hogy a hangos zene zavarhatja egyes állatfajok nyugalmát. Mindemellett a rendezvény szervezői biztosak benne, hogy találnak megoldást a helyzetre. A VOLT fesztivál június 26-án, kedden indulna egy nulladik nappal, majd a rá következő, vasárnap hajnalig tartó buliban olyan zenekarok lépnének fel, mint az Iggy Pop and the Stooges, a Faith No More, Skrillex, a Snow Patrol, az Enter Shikari vagy a Lostprophets.

UPDATE: Közlemény a VOLT csapatától:Amint a ma esti hírműsorokban láthattátok, mostanra minden akadály elhárult az idei VOLT megrendezése elől. Köszönjük a VOLT védnökeinek, hogy mindent elkövettek annak érdekében, hogy az egyetlen hiányzó engedély is a rendelkezésünkre álljon. Nélkülük ez nem sikerült volna.
Jó érzés olyan városban fesztiválozni, amelynek vezetése így nyilatkozik az eseményről: a VOLT Fesztivál nemcsak országos, hanem nemzetközi jelentőségű rendezvény, amelynek a város elkötelezett támogatója.