A Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével készül 1985-ös filmklasszikus, valamint az azt követő két folytatás (1989 és 1990) jogait a film sztoriját jegyző Bob Gale, valamint a rendező Robert Zemeckis párosa birtokolja.

Zemeckist a film harmincadik évfordulójának (2015. július 30.) kapcsán kérdezte a The Telegraph, hogy fontolgatja-e a remake készítését. „Ó, Istenem, dehogy! Amíg Bob és én életben vagyok, garantálom, hogy nem lesz remake. Utána persze valaki biztosan megcsinálja majd, hacsak nincs rá valamilyen mód, hogy az örököseink megakadályozzák” – nyilatkozta a rendező, aki azt is hozzátette, már az elképzelés is felháborító, hiszen ez a film úgy jó, ahogy van. „Ez az egész olyan, mintha valaki az Aranypolgárt (Citizen Kane, 1941) akarná újraforgatni”(a filmet Orson Welles rendezte és Kane szerepét is ő alakította – szerk.). „A remake-ben ugyan ki játszaná el Kane szerepét? Milyen ostobaság és őrültség már ez az egész! Miért csinálnánk ilyet?” – ragozta tovább ellenérzéseit a remake-kel kapcsolatban a rendező.

Az idén egyaránt 64 éves Zemeckis és Gale egy Oscar-jelölést gyűjtött be anno az 1985-ös Vissza a jövőbe című filmmel, mely azóta igazi sci-fi klasszikussá vált, és még véletlenül sem merült feledésbe: animációs sorozat, vidámpark és videojáték is született a sztoriból, sőt nemsokára még egy West End musical is készül a filmből.

 

-est-