Minden művész elsődleges célja, hogy nyomot hagyjon a világban, még akkor is, ha az oda vezető út fájdalommal és szenvedéssel jár. Erről a hosszú és nehéz útról szól a Whiplash.

Adrew (Milles Teller) a tehetséges ifjú dobos legnagyobb álma, hogy legendás jazz zenész legyen. Nem akar egy lenni a sok közül. Úgy érzi mindenre képes volna a siker érdekében. A világ egyik leghíresebb zeneiskolájában a New York-i Shaffer Konzervatóriumban kezd tanulni, ahol hamarosan felfigyel rá Terrence Fletcher (J.K. Simmons) a legendásan hírhedt, vasmarkú karmester. Fletcher módszerei nem éppen hétköznapiak. Repertoárjában a fizikai erőszak éppen úgy szerepel, mint a lelki terror, vagy a nyilvános megszégyenítés. Közös munkájuk során Adrew bejárja a pokol összes bugyrát, hogy megfeleljen a vele szemben támasztott óriási elvárásoknak.

A Damien Chazelle által rendezett drámát összesen hetvenhárom díjra jelölték eddig, többek között öt Oscar- díjra, valamint megnyerte a Sundance Fesztivál első helyezését is.

Véres áldozat - mozikban a Whiplash
Ez az a pillanat, amikor nem számít, hogy szereti valaki a jazzt, vagy sem, mert a Whiplash már a bemutató alapján is lodobolja a fejünket a nyakunkról.
4.8Ennyire várjuk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)