A Venom-film sajnos nagyon cserben hagyott minket, hiába vannak szerethető pillanatai. Na mondjuk túlzás lenne állítani, hogy nem valami ilyesmire számítottunk, mikor hosszú hónapokon át azt sem tudták eldönteni, hogy milyen korosztálynak szóljon a cucc. A nagy dillemázás aztán hozott egy korrekt seggest két szék közé és a Venom igazából senkinek sem szól. Vagyis, azért dehogynem: annak, aki szeretne egy nagyot lubickolni a ’90-es évek B kategóriás akciófilmjeiben.

Végül is ez az, ami megmenti a produkciót, hiszen a Venom múltbarévedésben nagyon jól teljesít. Azt mondjuk már csak halkan jegyezzük meg, hogy ez aligha volt szándékos. Egyszerűen egy rossz forgatókönyv ilyen dolgokra képes.

Venom az űrből jön, és csak akkor létezhet igazán, ha egy másik lényen élősködhet. A tökéletes gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró lesz, hogy együtt zúzzanak le néhány rosszfiút és természetesen megmentsék a Földet. Hogy pontosan mitől az elég zavaros, de kár is fennakadni ilyen apróságokon. Mindenesetre van itt egy Steve Jobst és Elon Muskot is megszégyenítő tech guru, akit Riz Ahmed játszik és neki kellen elhinnünk, hogy az egész világot uralja. Nem arról van szó, Ahmed iszonyú jó színész (elég csak az Aznap éjjel című minisorozatra gondolni), de pont annyira hiteles a karaktere, mint Michelle Williamsé. Ők valószínűleg ugyanannyira csalódottan nézik vissza a végeredményt, mint bárki más.

Persze ahogy említettük, nem kell azért egy az egyben föld alá temetni a produkciót, hiszen helyenként egész vicces, néhol látványos (ha épp nem tolják kegyetlenül túl a CGI-t) és olykor olykor még szórakoztató is. Egyetlen alkalommal tökéletesen ki tud kapcsolni, csak tényleg nem szabad tőle semmi komolyat várni, a sztori durva betömetlen lyukai felett csukott szemmel át kell lépni.

Ha kell egy kis nosztalgia az akciófilmek hőskorából, mikor a történet folyománya teljesen lényegtelen volt, csak jól megkapta mindeni oda-vissza a magáét, akkor arra is tökéletes a Venom. Sőt, lehetne még sorolni ezeket a pro érveket, csak hogy 2018-ban, pláne a Marvelnél ez nem elég. Pontosabban, ez most csak ennyire volt elég.

Venom (kritika)
Ha kell egy kis nosztalgia az akciófilmek hőskorából, mikor a történet folyománya teljesen lényegtelen volt, csak jól megkapta mindeni oda-vissza a magáét, akkor arra is tökéletes a Venom.
5.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
4.5