[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Helen Mirren az egyenjogúság nagyszerű harcosa. De az Oscar-díjas színésznő szerint, nem az a fontos, hogy sokféle szerepet kapjanak a nők filmekben, hanem inkább az, hogy bármit megtehessenek az életben: ha a világ és benne a női szerepek változnak, az úgyis megmutatkozik majd a filmekben. Ezért szerinte a kamera túloldalán történő változások talán még fontosabbak: az elmúlt év egyik legizgalmasabb napja az volt számára, nyilatkozta nemrég a Varietynek, amikor egy forgatáson meglátta az első világosító nőt. A lényeg: a nők mindenre képesek, lehetnének James Bond is, vagy bármi…

Mirren például magát a halált játssza a Váratlan szépség (Collateral Beauty, hazai bemutató: december 22.) című filmben, amelyben a kislánya halálát gyászoló Will Smith szó szerint találkozik az élet nagy dolgaival: a szeretettel, az idővel és a halállal.

– Az, hogy milyen szerepet vállalok, leginkább az előző szerepemtől függ – mondta a színésznő, aki dráma tehetség ide vagy oda, a Halálos iramban 8.-ban is játszik. – Nem tervezek előre, a szerencsémre bízom, hogy mibe botlom bele.

Ezúttal Will Smith-be, Keira Knightley-ba, Kate Winslet-be, Edward Norton-ba és Michael Peña-ba botlott: és ha már ott volt, a karácsonyi szezon talán legszebb filmjét készítette el velük.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]