[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ki járt már Blackpoolban? A 140 ezres lakosú, csendes tengerparti városka eddig nem nagyon hívta fel magára a figyelmet, de ez most megváltozik: valószínűleg filmtörténeti jelentőségre tesz szert.

Ugyanis Tim Burton szeretne itt polgármester lenni. Majd egyszer.

A mester ebben a városban forgatta új filmjét, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei-t (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, hazai bemutató: szeptember 29.), sőt, korábban egy klipet is készített itt a Killersnek. Burton azt mesélte újságíróknak, hogy leginkább a város tengerbenyúló mólója fogta meg, mely kissé elhagyott, kopott, és egy vidámpark áll a végén.

– Magányos kamasz voltam, sokat csavarogtam egyedül, és Santa Monica környékén, ahol felnőttem vannak hasonló mólók – magyarázta Burton. – A blackpoolinak állati erős hangulata van, varázslatos és félelmetes is. Engem nagyon vonzanak a furcsa helyek és furcsa emberek, és ebben hasonlítanak rám a Vándorsólyom kisasszony hősei. Szuperhősök ők, akik számára a képességük inkább szenvedés. Köszönöm Blackpoolnak, hogy segített életre kelteni, ezt a nagyon-nagyon furcsa világot… ha én leszek a polgármester, meghálálom.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]