Választási kampányban jogosulatlanul felhasznált dalokról már korábban is hallhattunk, most a Keane együttes volt kénytelen magyarázkodni, mikor a brit konzervatív párt kampányának nyitóeseményén az ‘Everybody’s Changing’ című dala szólalt meg. Mint kiderült, a párt nem kért engedély arra, hogy felhasználja a számot a kampányában, miként valószínűleg David Bowie sem bólintott rá arra, hogy ‘Changes’ című slágerével népszerűsítheti magát a politikai párt (ő még nem reklamált miatta)…

A Keane a kínos szituáció miatt magyarázkodásra kényszerült, és Richard Hughes, a zenekar dobosa hangot is adott elégedetlenségének.

Hallottam, hogy a párt Keane-t játszott a kampánynyitóján. Meg vagyok döbbenve. Csak hogy tisztázzuk: bennünket senki sem kérdezett meg erről. Én a magam részéről nem is szavazok rájuk” – írta a Twitteren a dobos.

A párt reakciója rövid volt: nagyszerű számról van szó, David Cameron pártelnök pedig nagy rajongója az együttesnek, ezért választották ki a kampányhoz. Jogilag a dal lejátszása nem támadható, a pártnak legfeljebb csak illett volna előzetesen engedélyt kérni hozzá.

-est-

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter