[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmjével, az Ütős csajokkal ismét szokatlan témába vágta a fejszéjét: Nordin Eszter filmjében négy bokszolólány történetén keresztül nyerhetünk bepillantást a hazai női küzdősport kőkemény világába.

Gina 23 éves profi ifjúsági bokszvilágbajnok, akinek sérülései miatt el kellett gondolkodnia azon, hogyan folytatja profi karrierjét, miközben a megélhetésért is dolgoznia kell. Csilla jelentős amatőr bokszkarriert futott már be, amikor a csúcson a profi bokszolás felé fordult. A pénz hatalma a sport felett és a szervezett profi mérkőzések tisztességességének kérdése miatt komoly fenntartásai vannak. Csenge még csak 7 éves, amikor először megjelenik a filmben. Szülei 2 éves korában vitték magukkal karate edzésre, ott szeretett bele a küzdősportokba és azóta is rendszeres látogatója az edzőteremnek. Miló Viki a legismertebb magyar bokszolónő. 8 éve volt kénytelen visszavonulni az profi boksz világából, nagy keserűségére, mivel nem tudta megőrizni világbajnoki címét támogatás hiányában. Trénerként továbbra is keményen harcol, de még mindig keresi személyes boldogságát.

„Három évig forgattuk a filmet, mellyel nekünk is meg kellett küzdenünk, nem csak a bokszolóknak. A profi boksz nagyon zárt világ és nem könnyen enged betekinteni a kulisszatitkaikba. Talán nekünk sikerült közelebb hozni a nézőket ehhez a kemény sporthoz.” – mondta a film rendezője.

Az Ütős csajok az elhivatottságról és a küzdelemről szól – de ezek a lányok nem csak az aranyéremért küzdenek, hanem a ringen kívüli boldogságért, boldogulásért. Nordin Eszter rendező filmje az ő történeteiken keresztül keresi a választ, hogy miért választották ezek a lányok a bokszolást és vajon valóban olyan keménynek-e az életben, mint amilyennek a ringben látszanak?

A filmet május 22-én vasárnap 18:45-től tűzi műsorára az HBO, az HBO GO-n – az HBO online videótárában – pedig már vasárnap reggel megtekinthető a film.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]