[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A világ egyik legnagyobb média- és szórakoztatóipari vállalatcsoportját a Roy család – Logan Roy és négy gyermeke – tartja a kezében. Az UTÓDLÁS (Succession) című HBO drámasorozat, amelynek tízrészes évada június 4-én, hétfőn indul, bemutatja, hogy hogyan zajlik az életük, miközben idős apjuk visszavonulása utáni jövőjüket tervezgetik.

“A történelem során az utódlás pillanatai mindig konfliktust jelentettek” – véli az alkotó, az Oscar-díjra jelölt Jesse Armstrong. “Vehetjük példának a Római vagy az Újbabiloni Birodalmat, az öröklés mindig nehéz ügy, és amikor a történelemben egy király, királynő vagy más vezető számára eljön az idő, hogy átadja a terepet, előfordul, hogy mégis tovább szeretne sütkérezni a hatalom fényében, mint azt bárki gondolta volna.”

A New Yorkban játszódó UTÓDLÁS a hatalom, a politika, a pénz és a család témáit járja körül. Logan Roy (Brian Cox – X-Men 2, Churchill) a kemény, nagy hatalmú, idős patriarcha, aki a Waystar Royco nevű, családi kézben levő nemzetközi médiacsoport feje. Harmadik házasságában él a szeretetteljes, ám tekintélyt parancsoló Marciával (Hiam Abbass – Szárnyas fejvadász 2049, A látogató).

Kendall Roy (Jeremy Strong – A nagy dobás, A bíró) a Logan második házasságából született gyermekek közül a legidősebb, a vállalat egyik részlegének vezetője, apja várható örököse. Roman Roy (Kieran Culkin – Scott Pilgrim a világ ellen, Minden jöhet) Kendall szókimondó, életvidám öccse, aki már nem dolgozik a Waystarnál. Siobhan “Shiv” Roy (Sarah Snook – A rukahészítő, Steve Jobs) Logan egyetlen lánya, egyben legkisebb gyermeke, aki saját politikai pályáját építi.

Connor Roy (Alan Ruck – Féktelenül, Twister) Logan legidősebb fia – az egyetlen gyermek, aki első házasságából született –, önálló életet él Új-Mexikóban. Az évad első epizódjában a Roy testvérek újra találkoznak fiatalabb unokaöccsükkel, Greggel (Nicholas Braun – Hogyan legyünk szinglik, Egy különc srác feljegyzései), aki nemrég Kanadából New Yorkba költözött, hogy a vállalat vidámparkjainak vezetőségében pozíciót szerezzen magának.

A Roy család csatolt részei közt találjuk még Tomot (Matthew Macfadyen), Shiv ambiciózus barátját, aki a vállalat vezetőségében tölt be pozíciót, valamint Rava Roy-t (Natalie Gold), Kendall feleségét, akivel két közös gyerekük van, és akihez Kendall még mindig kötődik érzelmileg, annak ellenére, hogy már szétváltak. Frank (Peter Friedman) a vállalat ügyvezető igazgatója, egyben régi családi barát, aki Kendall mentora is. Annak érdekében, hogy a Waystarban vezető pozícióját megerősítse, Kendall éppen készül felvásárolni egy digitálismédia-céget Lawrence-től (Rob Yang), az alapító-vezérigazgatótól.

Az UTÓDLÁS valójában egy család története” – mondja a rendező és executive producer, Adam McKay. “Ennek van egy tragikus oldala is: ahogyan az óriási vagyon és hatalom eltorzítja a családot és sérüléseket okoz. A sorozat karaktereit különleges, fanyar humorral és érzéssel rajzolták meg, és a Roy család ettől, illetve a parádés szereplőgárdának köszönhetően emelkedik ki a számos családi drámasorozat közül.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]