Nagy összegben valószínűleg elég kevesen fogadtak volna arra, hogy a Transformers-filmek közt lesz még olyan, melyet őszinte és széles mosollyal fogad a szakma, valamint a közönség is, de az ŰrDongónak ez bizony sikerült. Hogy ez a ’80-as évek nosztalgiája, a jó főszereplő, vagy a klasszikus családi filmek hangulata miatt van, az biztosan megoszlik, de tény, hogy ezt a filmet lehet szeretni. Az persze más kérdés, hogy ettől még könnyen felejthető és mégkönnyebben kiszámíthó alkotást tett le az asztalra Travis Knight.

Na de eleve a tény, hogy Knight készíthette el ezt a spin-offot, már önmagában egy felüdülés a robbantásmániás Micheal Bay után. Bay kezei alatt nagyon megfáradtak a robotok, Knight pedig tudott újat mutatni a rajongóknak és azoknak is, akik már rég elfordultak ettől az univerzumtól.

1987-ben járunk, mikor ŰrDongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá ŰrDongóra egy ütött-kopott, lerobbant Volkswagen Bogár alakjában. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges jármű és persze hamar szorosra fűződik kettejük kapcsolata. Nyilván nem tarthat sokáig az idill, hiszen két Álca is a Földre tart, hogy végezzen ŰrDongóval, akit az amerikai hadsereg is szeretne alkatrészeire szerelve látni.

A ’80-as évekkel manapság, meg úgy általában nem lehet mellélőni. A Ready Player One, vagy a Stranger Things-sorozat is óriási rajongóbázist épített ki már csak ezen korszakban játszódó történetük miatt is. És tény, hogy az ŰrDongónak is nagyon jól áll ez az éra, de ez önmagában azért nem helyettesíti a kreativitást. Újdonságból viszonylag keveset rak le elénk Knight, de az imádnivaló főszereplője, Hailee Steinfeld, a jó humora, na meg a remek zenei paletta nagyot jó összképet alkot.

Az ŰrDongó egy jó irányt jelölt ki, melyet a következő Transformers-filmek (te jó ég, lesz még vagy egy tucat) nyugodt szívvel követhetnek. Természetesen van még bőven hova fejlődni és nem is érdemes hanyadt esni attól, hogy nem a megszokott Transformers-minőséget, hanem bőven nézhető produkciót kaptunk, de ez így ebben a formában bíztató.

ŰrDongó (kritika)
Nagy összegben valószínűleg elég kevesen fogadtak volna arra, hogy a Transformers-filmek közt lesz még olyan, melyet őszinte és széles mosollyal fogad a szakma, valamint a közönség is, de az ŰrDongónak ez bizony sikerült.
65%Szerintünk
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%