[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Megérkezett az eddig csak tv-sorozatokat rendező Anna Foerster első egész estés filmje, az Underworld: Vérözön. Ki gondolta volna, hogy a sorozat első része után 13 évvel megkapjuk a latexruhás vámpírhölgy történetének 5. részét is? A 2003-as Underworld nem sikerült rosszul, sőt a 2006-os Underworld – Evolúció sem volt nézhetetlen, de a 3. és 4. rész már hagyott némi kivetnivalót maga után. Vajon képes lesz-e újat mutatni a Vérözön, vagy megrekedt azon az alacsony szinten, amit az előző epizódok mutattak?

Kate Beckinsale and Theo James star in Screen Gems' UNDERWORLD: BLOOD WARS.

Szerencsére a film egy kis visszatekintéssel kezdődik, így aki lemaradt volna, az is láthatja, hogy mi történt eddig. A sztoriban nem sok újdonság van, ismét vámpírok harcolnak a vérfarkasok ellen… és ennyi.

Főhősünk, Selene (Kate Backinsale) egy különleges vámpír, akinek nem árt a napfény. Társai kirekesztik és vadásznak rá. Sőt a szupererőre áhítozó likánok – farkasemberek – is üldözőbe veszik, mert ki akarják szedni belőle, hogy hova tűntette el a lányát, akinek a vére szükséges az örök élethez. Az egyik pillanatban még arról panaszkodik Selene, hogy mennyire magányos, majd a következőben felbukkan a segítségére siető David (Theo James), és együtt elmennek a vámpírok főhadiszállására, ahol megbízzák Selenet, hogy képezze ki harcosokká a fiatal vámpírokat. Sajnos azonban csapdába sétál, elárulják őt, így menekülni kényszerül egy másik titkos vámpírrejtekhelyre. A likánok viszont a nyomára bukkannak és megkezdődik a felettébb gagyi csata, ahol gépfegyveres vámpírok lövöldöznek gépfegyveres vérfarkasokra és fordítva. Selenet ütik-vágják, de a latexrucis csodanőnek ez meg sem kottyan, úgy tépi ki Mariusnak, a likánok vezérének gerincét, hogy közben alig erőltette meg magát.

Lara Pulver and Bradley James in Screen Gems' UNDERWORLD: BLOOD WARS.

Amennyire unalmas a történet, legalább annyira béna a látvány is, sajnos a 3D sem segít rajta. Olyan gyorsan pörögnek az események, hogy mire egy hosszabbat pislogunk, már teljesen új helyszínen bóklászik a két vámpír. A szereplőket nem ismerjük meg, csak annyit tudunk eldönteni, hogy ki a jó és ki a gonosz karakter. A színészi játék pedig egyszerűen értékelhetetlen, két főhősünk olyan unott arccal dolgozik végig, hogy az már kifejezetten zavaró. Ha másért nem is, azért a pillanatért még érdemes beülni erre a filmre, amikor Theo James csücsörítve gyilkolja a likánokat.

A befejezést természetesen nyitva hagyták, így ezek után lehet, hogy kapunk egy még ennél is élvezhetetlenebb 6. részt. Pedig bármilyen hihetetlen, ennek a világnak nincs szüksége több Underworld folytatásra.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vérszegény folytatás (Underworld: Vérözön - kritika)
Bármilyen hihetetlen, ennek a világnak nincs szüksége több Underworld folytatásra.
3Szerintünk
Olvasói értékelés: (13 Szavazások)
8.2