A Linkin Park hivatalos weboldalán jelentette be, hogy új kislemeze, az ‘Iridescent’ lesz a végefőcímzenéje a Paramount Pictures gondozásában megjelenő Michael Bay filmnek, a Transformers: Dark of the Moon-nak.  A dal egy kissé át lett dolgozva a filmhez az albumverzióhoz képest, mely az A Thousand Suns c. lemezen volt hallható.  A Transformers sorozat harmadik része július elején kerül a mozikba. A valaha volt egyik legsikeresebb filmzenés együttműködés, az első Transformers-hez kölcsönzött Linkin Park dal, a ‘What I’ve Done’ csak az Egyesült Államokban 3 millió példányban kelt el, de a 2009-es második Transformersben elhangzó ‘New Divide’ is meghaladta a kétmilliót. Mindkét dal első volt a modern rock radio chart-okon (a ‘New Divide’ összesen 14 hétig!)…

A Linkin Park samplerese, Joe Hahn rendezi ezt a klipet is, csakúgy, mint a ‘What I’ve Done’-t és a ‘New Divide’ -ot, melyben részletek voltak a filmből, és több, mint 78 milliószor nézték meg a YouTube-on.

Amikor a rendező, Michael Bay meghallotta az ‘Iridescent’-et, azonnal úgy érezte, hogy tökéletesen passzol a filmhez. “Az első két dal is hatalmas siker volt, nem kételkedem benne, hogy ez most is így lesz, ennél a dalnál“ – mondja Bay.  A Transformers zeneszerzője, Steve Jablonsky hozzáteszi: – “Michael és én azért szeretünk a Linkin Park-kal dolgozni, mert a saját zenéjük is szinte vizuális, tökéletesen átjön a vetítővásznon.

Az ‘Iridescent’ mindig is nagy rajongói kedvenc volt élőben, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy Michael kiválasztotta a 3. Transformers filmhez” – mondja Mike Shinoda, a csapat zenei agya.

A Linkin Park idén nyáron folytatja az  A Thousand Suns Turnét Európában, egyelőre hozzánk legközelebb a Nova Rock Fesztiválon játszanak Nickelsdorfban, 2011. június 11-én.