[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A nagy sikerű első rész után borítékolható volt a Transformers és a Godzilla szerelemgyerekének tekinthető Tűzgyűrű folytatása. Az új részt már nem Guillermo del Toro, hanem Steven S. DeKnight rendezte. Sajnos ez meg is látszik a végeredményen.

Tíz évvel az átjáró lezárása után járunk, ami véget vetett az idegenek elleni háborúnak. Jake Pentecost (John Boyega) a legendás jaeger pilóta Stacker Pentecost fia, piti kis seftelőként tengeti mindennapjait Los Angeles külterületén. Az egyik félresikerült akciója következményeként kénytelen elszegődni jaergerpilóta kiképzőnek, hogy elkerülje a börtönt. Bár a kaijukra már csak itt-ott heverő csontvázaik emlékeztetnek, mégis gőzerővel fejlesztik a dronnal irányítható robotokat, míg egy nap nem várt helyről érkezik a támadás. Hőseinknek ismét harcba kell szállni a Föld megmentéséért.

Ez a film sem kerülte el a folytatások egyik rákfenéjét. Túl sokat akar egyszerre markolni, hogy mindenképpen felülmúlja az első részt. Eközben azonban pont a lényeg veszik el belőle, amiért a rajongók megszerették az eredetit. Ezen az sem segít, hogy bevetettek egy rakás új helyes, és fiatal szereplőt vérfrissítésnek. A történeten is próbáltak csavarni egyet, hogy ne ugyanazt kapjuk, mint az első részben. A hiba azonban pont itt keresendő. Ez a történet az emberek által irányított robotok és földönkívüli szörnyek harcáról szól. A többi csak keretet ad neki, hogy ne csak két órányi jaeger-kaijuk harcot kapjon az ember. Itt azonban a film kétharmadáig nem is látunk ilyen csatát. Helyette láthatunk pár elnagyolt karaktert, új konfliktusforrást és vége felé némi robot-szörny harcot.

A Csillagok háborújában feltűnt John Boyega csuklóból hozza a laza, lázadó, apja árnyékából kilépni akaró figurát. Talán ő tekinthető a film egyik pozitívumának. Ifjú megtoroltját Amarát Cailee Spaeny alakítja, aki szintén üde színfoltja a filmnek. Scott Eastwood azonban itt is csak azért kapott szerepet, mert apja fiatalkori énjének kiköpött mása. Visszatérő szereplőként találkozhatunk még Charlie Day-jel, Burn Gormannel, és Kikucsi Rinkoval. Nem igazán rajtuk múlt, hogy ennyire félresikerült a folytatás.

Ha valamire, akkor a Tűzgyűrű: Lázadásra nagyon igaz a mondás, hogy bevált recepten ne változtass. Ez a műfaj eléggé megosztó. Akinek eddig sem tetszett ezután sem fog. A rajongók viszont nagy valószínűséggel csalódottak lesznek.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tűzgyűrű: Lázadás (kritika)
Ha valamire, akkor a Tűzgyűrű: Lázadásra nagyon igaz a mondás, hogy bevált recepten ne változtass.
5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
5.0