[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Trónok harca alkotói beszállnak a rohamosan növekvő Star Wars-univerzumba: egy sor új filmet készítenek az űrsagához – számolt be róla szerdán a BBC News.

    A Lucasfilm és a Disney kedden hozta nyilvánosságra, hogy David Benioff és D.B. Weiss 2019-ben, a Trónok harca befejezése után kezdenek hozzá a Star Wars-filmekhez. A tervek szerint a jelenlegi filmszériától különálló történetet akarnak kidolgozni, amelynek a Rian Johnson rendezte trilógiához sem lesz köze.
“1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk” – fogalmazott közös közleményében Benioff és Weiss.
A Trónok harcában nem fukarkodnak a meztelen képekkel és a erőszakos jelenetekkel, míg a Star Wars-filmek jelenetei sokkal családbarátabbak. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint azonban az alkotópáros napjaink legjobb elbeszélői közé tartozik.
Akadtak ugyanakkor, akik bírálták a bejelentést, mert a Star Wars-sorozat körüli kulcspozíciókban alig érvényesül a sokféleségre való törekvés.
“Az eddig készült és jelenleg fejlesztés alatt álló filmek alkotói csapatában, az írókat és rendezőket tekintve 96 százalékos a fehér férfiak aránya. 41 év alatt 24-en kaptak megbízást a Star Wars-filmek forgatókönyvének megírására és rendezésére, ebből 23 fehér férfi volt” – emelte ki Maureen Ryan a Variety.com honlapon megjelent cikkében hangsúlyozva, hogy ez tarthatatlan.
Benioff és Weiss csatlakozása nem az első alkalom a Trónok harca és a Star Wars útjainak találkozására: a tévésorozatban szereplő Gwendoline Christie játszotta Phasma kapitányt Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik című Star Wars-epizódokban.
A készülő Han Solo-filmben pedig a Trónok harca egy másik sztárja, Emilia Clarke szerepel.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]