mj.t1.getty.3A pop királyának, Michael Jacksonnak tegnap bekövetkezett halála óta szinte mindenki elfelejtette, hová is süllyedt Jacko az elmúlt évek során, a világ egy legendát gyászol! Alább olyan neves előadók emlékeznek meg róla, mint Fred Durst, Eddie Van Halen, Slash, Chris Cornell, Pete Wentz vagy éppen Mark Hoppus… 

A mostani turnénkon Jackson előtt tisztelegtem azzal, hogy a ’Beat It’ című dal klipjéből ismert dzsekiben léptem fel. Ezért is sokkoló és ironikus az időzítés! Nagyon szomorú vagyok, ő egy briliáns ember volt és nem utolsósorban miatta kedveltem meg a táncot is” – nyilatkozta Fred Durst, a Limp Bizkit frontembere.

Michael Jackson egyszerűen akkora hatással volt a zenére, mint James Brown, ez pedig mindent elmond! Vincent Price, a horrorfilm-színész révén ismertem meg, aki mindkettőnk klipjében szerepelt. Senki sem mozgott úgy, ahogy ő. Tényleg ő volt a pop királya!” – emlékezett Alice Cooper.

A gitárzseni Eddie Van Halen, aki Jackson 1983-as ’Beat it’ című dalában működött közre, ekképpen emlékezik:

Még most is a sokk hatása alatt vagyok, ahogy gondolom az egész világ, miután meghallották a hírt. Nekem megadatott a megtiszteltetés, hogy játszhattam vele együtt – karrierem egyik legkedvesebb emléke. Hiányozni fog mindenkinek, nyugodjék békében!”

Chris Cornellt, aki egy dalt is feldogozott Jackotól – nevezetesen a ’Billie Jean’-t a 2007-es ’Carry On’ címet viselő szólólemezén – is lesújtotta a hír:

“Épp Lengyelországból tartottam Berlin felé éjjel egy óra körül, mikor megkaptam a hírt. Mit mondjak, teljesen elszomorított. Emlékszem, hat éves koromban láttam őt elősször, a Jackson 5-ban még a fekete-fehér tévénken. A tesói is szuperek voltak, de őt egyenesen glória vette körül. Egy tizenkét éves szupersztár, varázsolt ez az ember! Emiatt dolgoztam fel tőle a ’Billie Jean’-t, és éltem át a borzongató érzést minden este, mikor előadtam a koncerteken. Hihetetlenül tehetséges volt és egyben rettenetesen félreértett is. Remélem a média is tiszteletben tartja emlékét és nem jönnek elő újabb szenzációhajhász cikkekkel, melyek őt rabbá tették! Én legalábbis úgy érzem, megérdemli!”

A jelenleg Velvet Revolver gitáros, Slash két dalban – ’Black Or White’ és ’Give In To Me’ – kollaborált együtt Michael Jacksonnal, még az 1991-es ’Dangerous’ albumon. „Igazán szomorú, ami történt, tehetség volt a legjavából.” – mondta az egykori Guns N Roses tag.

A Fall Out Boy-os Pete Wentz ekképpen nyilatkozott: “Ilyet még soha életemben nem éreztem ezelőtt. Ő volt az utolsó legenda!”

Blink-182 frontembere, Mark Hoppus: “Az első lemez, amit valaha megvettem a ’Thriller’ volt, a szülinapi pénzemből, kazettán, a vadiúj Sony Walkmanomba. Nyugodjék békében!”

A Shinedown gitárosa, Zach Myers: “Ma a zenetörténelem egyik legfontosabb részét veszítettük el, egy legendát, a mindenkori legnagyobb pop zenészt! Amit Michael véghezvitt, azt már soha senki nem fogja elérni. Nyugodj békében, Isten áldja a lelked!”


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter