Azt hittük, hogy 2005-ben végleg elbúcsúztunk a Trial-től, de szerencsére nem volt igazunk. Bár a turné apropója nem túl vidám, hiszen két éve elhunyt basszusgitárosuk Brian “Brain” Redman emléke előtt tiszteleg a csapat. Azonban ne feledkezzünk meg a koncert másik két fellépőjéről sem, a Run With The Hunted-ről és az Anchor-ról. Mivel a Dürer kert kistermében volt a buli, úgy véltem, hogy a “sok jó ember kis helyen is elfér” mondás fog érvényesülni, ami így is lett, bár a kultesemény jelleghez képest nem sokan jelentek meg a bulin …

Az este a phoenix-i Run With The Hunted koncertjével indult, a 2007-ben alakult banda szövegei pedig egyaránt boncolgatnak személyes témákat és politikai jellegűeket is. Két EP elkészítése után első, egyébként teljesen élvezhető albumuk 2010-ben jelent meg a Panic Records gondozásában. A  koncert során erről a lemezről játszottak leginkább, például a legnépszerűbb ‘Double Zero’-t. Nem volt nagy tolongás a kisteremben, de nekem ettől függetlenül inkább az ő műsoruk jött be a másik előzenekarral szemben. A svéd Anchor már játszott nálunk, azonban akkor nem volt alkalmam megnézni őket. Nagyobb lelkesedés övezte koncertjüket, mint a Run With The Huntedét, számomra viszont inkább csak késleltetése volt a beteljesedésnek, amit később a Trial nyújtott. A mostani bulijuk legkiemelkedőbb pillanata az volt mikor a Trial gitárosa, Timm énekelt el egy számot, így legalább van mire emlékezni a produkcióból.

Ezután már mindenki tűkön ülve várta az este fénypontját, a Trialt, mely egyszerűen zseniális volt. Az emberek a színpad előtt szinte közelharcot vívtak, hogy a számokból egy-egy szót beleüvölthessenek a mikrofonba. Olyan már-már klasszikusok csendültek fel, mint a ‘Reflections’, az ‘An Awakening’ és természetesen a ‘This is Not a Trend’. Persze a számok között Greg Bennick megosztott a közönséggel néhány gondolatot – ahogy azt mindig is szokta -, mely pezsdítőleg hatott az emberek lelkére. Mivel a bulinak egy szomorú apropója is volt, ami nem más mint basszusgitárosuk Brian halálálnak két éves évfordulója, ezért természetesen róla is megemlékeztek az ‘Unrestrained’ című dallal. Aki lemaradt a koncertről bánhatja, hiszen esélyes hogy ez volt az utolsó alkalom, mikor ebben a felállásban láthattuk a bandát. Azonban nem kell annyira csüggedni, mert a teljes buliról készült video is, amit a youtube-on bárki megnézhet, akár az élmény felelevenítésére vagy mert lemaradt róla.

-Balogh Dorka-

-videók: concertphotos.hu