A Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello belemerült a képregények világába. A zenész a 2011-es San-Diego-i ComicCon-on mutatta be vadi új kreációját ‘Orchid‘ címmel, melynek bolti debütálása várhatóan október 12-én lesz a Dark Horse képregénykiadó által. Morello nyilatkozta szerint a kiadvány egyféle ‘Gyűrűk Ura’ és ‘Algíri csata’ keveréke lesz. „Egy olyan kétkezi művészeti alkotást akartam ezzel a történettel létrehozni, mely ugyanazt a zsigeri hatást váltja ki politikai szempontból – csak másképpen – mint a zene„…

A történet egy fiatal utcai prostituált életét meséli el, ki egy dystopian nevű jövőbeli társadalomban él, s rájön: ő neki más a sorsa, mint amit ez a társadalom szánt neki. Morello jövőképében a tengerek szintje megnőtt, s elárasztották a Földet, az emberi települések visszaszorultak a sűrű vadonba, és új, furcsa teremtmények bukkantak fel. A gazdagok pedig erődszerű városokban élnek magasan mindenki felett.

A sorozat a tervek szerint 12 fejezetből áll majd, melyek mindegyikéhez ír egy dalt Morello, s ezek a képregény mellékleteként meg is jelennek.

Közben Morello Nightwatchman név alatt augusztus 30-án adja ki harmadik szólóalbumát, ‘World Wide Rebel Songs’ címmel. Érdekessége az anyagnak, hogy ez az első kísérlete Morello-nak egy teljesen elektronikus zenekarral.