A platinalemezes brit electro-pop duó, a The Ting Tings egy régóta várt albummal tér vissza, mely ‘Sounds From Nowheresville’ címmel kerül a boltok polcaira 2012. február 27-én. A The Ting Tings-védjegy, mely a csapat tagjait, Katie White-ot és Jules De Martino-t inspirálta arra, hogy ezt a címet adják új albumuknak, egyszerű: olyan dalok készítése, melyek teljes mértékben különböznek a korábban hallottaktól, és amelyek a határok nélküli zenei szabadságot fejezik ki…
A ‘Sounds From Nowheresville’ elkészítése nem volt könnyű Katie és Jules számára. Miután debütáló albumuk, a ‘We Started Nothing’ világraszóló sikereket ért el, a duó 2 évet töltött intenzív turnézással azelőtt, hogy a stúdióba visszatértek volna. Azt követően, hogy Berlinben rövid idő alatt rögzítettek egy halom olyan dalt, amivel nem voltak elégedettek, a The Ting Tings szedte a sátorfáját, és elutazott Spanyolország déli részére, ahol minden papírformán átgázolva olyan zenéket készített, amelyekkel valóban elégedett lehet.

Jules a következőt nyilatkozta: “Minden korábbi dolog csak küzdelem volt. Aztán hirtelen ez már nem. Katie minden alkalommal varázslatos volt. A szöveg is jött magától. A vállunkról minden teher legördült. Ez végre megint örömteli volt. A saját energiája vitte tovább a dalokat.

A The Ting Tings 2008-ban saját hardcore-pop stílusú dalaival írta be magát a köztudatba: a #1 ‘That’s Not My Name’ és ‘Shut Up And Let Me Go’, valamint a ‘Great DJ’ című világslágerek összesen több mint 4 millió példányban keltek el világszerte. A dalaikkal nemcsak a rádiókat hódították meg, de olyan filmeknek és show műsoroknak szolgáltattak hivatalos filmzenét, mint a Gettómilliomos vagy épp A pletykafészek című sorozat. A The Ting Tings debütáló albuma több mint 2 millió példányban kelt el világszerte, ráadásul a legjobb albumnak járó rangos Ivor Novello Awardot is megnyerte 2009-ben, míg ugyanebben az évben a legjobb felfedezettnek járó Grammy-díjra is jelölték a duót.

Dallista:
Silence
Hit Me Down Sonny
Hang It Up
Give It Back
Guggenheim
Soul Killing
One By One
Day To Day
Help
In Your Life

Az albumból egy deluxe változat is napvilágot lát, melyen további bónusz remixek is helyet kapnak.