A The Southern Oracle képviseletében Jakab Zoli (Bridge To Solace; Skalar Music Hungary és Ascension 46 szervező) mondta lapunknak: „Örömmel jelenthetjük be, hogy a szegedi The Southern Oracle aláírta története első lemezszerződését, mégpedig a német Let It Burn Records-szal. A kiadó neve ismerős lehet a magyar kemény zene rajongóknak, hiszen ennél a müncheni kiadónál kezdődött 2003-ban a Bridge To Solace pályafutása, valamint olyan, nemzetközileg is elismert zenekarok jelentették meg anyagaikat, mint a Fear My Thoughts, a To Kill, a Blackout Argument vagy a Scars Of Tomorrow…
A zenekar gitáros/dalszerzője, Bodócsi Imre a következőt mondta el a szerződéssel kapcsolatban: “Mindig is célunk volt, hogy a zenekar minden egyes lépésével újat adjon és előre mozduljon. Zeneileg, hangulatilag, technikailag sohasem lehet vége a fejlődésnek, mindig kell legyen egy új cél, ahova el kell jutnunk. A Let It Burn Records egy újabb lépés számunkra, hiszen segítségükkel beléphetünk nem csak Európa, hanem egy kicsit a világ kapuján is. A Let It Burn remek partnernek ígérkezik az utunkhoz.”
A Let It Burn Records hivatalos sajtóhíre: “Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a szegedi The Southern Oracle csatlakozott lemezkiadónkhoz. Hosszú évekkel ezelőtt dolgoztunk már magyar zenekarral (akkoriban a Bridge To Solace forgatta fel az európai hardcore/metal világát), és boldogok vagyunk, hogy Magyarországon még mindig találni tehetséges és elkötelezett zenekarokat. A Southern Oracle a ‘modern metal’ egyik legminőségibb új zenekara és mély, felejthetetlen nyomot hagy majd mindenkiben, aki meghallgatja őket”
A The Southern Oracle bemutatkozó nagylemeze Hellwakening címmel látta meg a napvilágot egy speciális, 100 darabra limitált, digipak CD formájában. Az album összes példánya internetes előrendelésben 10-14 nap alatt talált gazdára, így az előre tervezett hivatalos megjelenés és lemezbemutató napján, a Black Dahlia Murder társaságában adott koncertjükön már nem is volt kapható. A Hellwakening újrakiadása alapos változtatásokkal lesz kapható a Let It Burn Records gondozásában, a megjelenés dátuma pedig 2011. október 21. Hogy a változtatásokról is szó essék: a kiadványon a Hellwakening mellett bónuszként megjelenik a zenekar 2010-es, hanghordozón eddig meg nem jelentetett kétszámos demója (Secrecy és Let The Slaughter Begin), valamint a még Slaughter At The Engagement Party néven rögzített és szintén limitált kiadású bemutatkozó EP, az “I Killed Everyone, Will You Marry Me?””