Mielőtt még éppen feltehettük volna a kérdést, hogy meddig is várjunk a The Killers első DVD lemezére, addigra pont megérkezett az amerikai indie szupersztárok ‘Live from the Royal Albert Hall’ című anyaga. Az eredmény pedig pont olyan, amit vártunk a négytagú mormon zenekartól: ötcsillagos, édes, krémes, pompázatos…

A londoni Royal Albert Hall falai között az elmúlt 139 évben olyan művészek léptek fel, mint Wagner, a The Beatles, a Led Zeppelin vagy éppen Jimi Hendrix. Ehhez mérten bizony nem kis megtiszteltetés lehetett Brandon Flowers csapatának, hogy hét éves karrierjüket ebben az épületben koronázhatják, és persze örökíthetik is meg az utókor számára.
A két egymást követő napon, 2009. július 5-6-án megtartott koncert legjobb pillanatait vágták össze a DVD lemezre, mely jelen esetben 22 dalt jelent. A műsort szépen keretbe foglalta a rendező, Dick Carruthers, igazán fénylő hangulatot adva ezzel a kezdéshez és a befejezéshez is. A huszonkét Killers track persze a három stúdióalbum minden fontosabb dalát tartalmazza, melyeket önmagában is élmény ilyen kristálytiszta élő minőségben hallgatni és látni, de a világ minden tájáról érkező közönség folyamatos tombolása átlendíti az embert egyfajta irigységbe. Hisz igaz, hogy már hazánkban is kétszer fellépett a banda, de az első Szigetes fellépésük gyatra mivolta után a második is inkább csak korrektnek volt nevezhető, és nem olyan tökéletesnek, amit a szóban forgó anyagon kapunk. A nemrégiben apává avanzsált Brandon Flowers színpadi mozgása nem sokat változott a klipekhez képest, de mivel a hangja élőben is van annyira jó, mint egy masterelt lemezen, így ez teljesen másodlagos. Amúgy is ott van a dobok mögött Ronnie Vannucci, aki bőven átadja a pezsgést a fotelben ülőknek. A majd két órás show végeztével láthatunk további öt élő nótát, melyeket különböző európai fesztiválokon (Oxegen, V Festival, Hyde Park) kaptak le, végül pedig a teljesség kedvéért egy dokumentumfilmet is kapunk. Ez utóbbi a stábtagokkal és az esetenként tényleg őrült fanatikusokkal készült interjúkat tartalmazza.
Ha a DVD-t kivégeztük, akkor jöhet az audio CD, melyre az Albert Hall-os koncert 17 legjobb dalát pakolták fel, amolyan úti kellékként. Ha pedig valakinek még ez is kevés lenne, az keresse a Blue-Ray kiadást, melyen HD minőségben élvezheti kedvencei produkcióját.

Valahogy így kell kinéznie egy debütáló DVD-nek, ahogy azt a The Killerstől kaptuk. Most már csak abban kell bíznunk, hogy a jövőben Magyarországon is elcsíphetjük őket ilyen minőségben, és nem csak a testüket küldik el nekünk.

Disc: 1
1. Human
2. This Is Your Life
3. Somebody Told Me
4. For Reasons Unknown
5. The World We Live In
6. Joy Ride
7. I Can’t Stay
8. Bling (Confession Of A King)
9. Shadowplay
10. Smile Like You Mean It
11. Losing Touch
12. Spaceman
13. A Dustland Fairytale
14. Sam’s Town (Acoustic)
15. Read My Mind
16. Mr. Brightside
17. All These Things That I’ve Done
18. Sweet Talk
19. This River Is Wild
20. Bones
21. Jenny Was A Friend Of Mine
22. When You Were Young
23. Behind-the-scenes documentary including interviews with crew and fans.
24. Tranquilize – Oxegen Festival
25. Human – Hyde Park
26. Mr. Brightside – Hyde Park
27. Smile Like You Mean It – V Festival
28. When You Were Young – V Festival

.

Disc: 2
1. Human
2. This Is Your Life
3. Somebody Told Me
4. The World We Live In
5. I Can’t Stay
6. Bling (Confession of A King)
7. Shadowplay
8. Smile Like You Mean It
9. Losing Touch
10. Spaceman
11. A Dustland Fairytale
12. Sam’s Town (Acoustic)
13. Read My Mind
14. Mr. Brightside
15. All These Things That I’ve Done
16. Jenny Was A Friend Of Mine
17. When You Were Young


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter