dHosszan kígyózó sor, gyermeküket türelmesen elkísérő anyukák és apukák, ifjú ’hardcore’ palánták, szakadt punkok… kétség sem fér hozzá, hogy jórészük naptárában nem a vasárnap, hanem e szerda íródott piros betűkkel. És hogy mire ez a nagy felhajtás? Elég csak annyit mondani, hogy a Bravo újságon szocializálódó gyerekek elsőszámú kedvence, a The Grenma játszott tegnap az A38-as állóhajón. A további jó hangulatról pedig a székesfehérvári The PFL és a budapesti székhelyű After Classes gondoskodott…

Sokan érkeztek a helyszínre túlságosan is időben, ennek következtében méretes sor cikázott a hajón, bár közel sem akkora, mint a szomszédos ZP kapui előtt. Sietségre azért semmi ok nem volt, bőven jutott idő fotózkodni az aznapi fellépőkkel, válogatni a merchandise kínálatából, vagy leinni a belépő árát.
Negyed kilenckor aztán színpadra lépett a nemrégiben újjáalakult After Classes, akik néhány év szünet után jelentős vérátömlesztésen mentek keresztül. Azért senki ne gondolja, hogy a rutinnak híján lennének a srácok: Sebestény Balázs énekes többek között a Falcongate-ben is nyomult már, sőt, a csapata gitárosa, Lapis Balázs a The Pills nevű formációjával nem kis népszerűségre tett szert a fővárosi éjszakák koncertforgatagában.
Apró megilletődöttség után zavartanul pörögtek a régi és új AC dalok, amiért az egyre gyarapodó közönség is hálás volt.
Utánuk a The PFL vette át az irányítást. A fehérvári zenekar bizonyított már korábban is, hiszen azért a Bad Religion előtt a PeCsa színpadán játszani nem kis eredmény. Az összesereglett fiúk lányok pedig értékelték a zenekar produkcióját, remek alapozást biztosítva az est főattrakciójához.
A The Grenma bármerre járjon is az országban, nagy üdvrivalgás veszi őket körbe. Rövid idő alatt a fiatalság egyik legnagyobb kedvencévé nőtték ki magukat a hazai szcénából, amit az egyre gyarapodó ’trófeagyűjtemény’ – mint a Bravo Otto Év Albuma díj – is bizonyít. Csonginak bizony elég komolyan meg kellett küzdeni a közönség szeretetével, hiszen már az első számok alatt szinte megrohamozta a színpadot a tömeg, hogy együtt énekelhessék a dalokat a zenekarral. A nemrég megjelent új album (’Talán nincsen minden rendben’) persze erősen fókuszban volt a műsor folyamán, de a régebbi kedvencek is szinte egytől egyig terítéken voltak.
Így aztán elégedetten mentek haza a gyerkőcök, nyugodt volt a sok apu és anyu is, hogy a szemük fénye nem a Dunában kötött ki és elégedettek lehettek a fellépők is, hiszen szépen sikerült egy este volt ez. Happy End!


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter