A The Baseballs 3 rockabilly frizurás, képzett rock’n’roll énekes találkozásából született, akik egy tipikus berlini heavy metal próbahelyen találkoztak össze, de azonnal rájöttek hasonló hajszerkezetükből, hogy dolguk van egymással. Sam, aki Németország déli részéről egy meghallgatásra érkezett Berlinbe, Digger, aki Kölnből jött át sógora zenekarának besegíteni, és Basti, aki Berlinben lakott, összefutottak ebben a kvázi-raktárhelyiségben, és azonnal rázendítettek a Blue Suede Shoesra közösen, a capella. A hangjuk tökéletesen szólt együtt. Elkezdtek jammelni, és hamarosan a boltok polcaira került bemutatkozó lemezük. Igen, hihetetlen sztori, mégis igaz…
Megszületett a „Voc’n’Roll” stílus, ami Elvis, Jerry Lee Lewis és Buddy Holly zenei örökségének egy új evolúciója.

A fiúk rengeteg személyes dologban is hasonlítanak egymásra. Mindhármójuk első megvásárolt albuma egy Elvis lemez volt. Mindannyian kívülről fújják a Simpsons család kalandjait, utánozni is tudják őket. És természetesen mindhárman hordanak egy fésűt a hátsó zsebükben…..a legfontosabb azonban, hogy hatalmas rajongói az ötvenes évek életvitelének. Az indok egyszerű: „Ha lázadni akartál a szüleid ellen, csak előre kellett fésülnöd a hajadat és bőrdzsekit húzni.” – mondja Basti nosztalgikusan. – „Manapság már nem nagyon lehet a szülőket sokkolni – hacsak nem mész el befektetési bankárnak, haha!”

A The Baseballs számára a „Voc’n’Roll” nem csak kinézet és életstílus, hanem mód arra, hogy jól érezzék magukat. És ez nem életkorfüggő, mondja Sam, „Ha folyamatosan ringatod a csípőd, annak ortopédiai hatása is van, hiszen nem lesz szükséged műcsípőre, haha!”

Az albumon egyébként olyan mai slágereket dolgoztak át a srácok, mint pl. a Hot n’ Cold (Katy Perry), vagy az Umbrella (Rihanna). És hogy honnan vették a nevüket? „Mindenképpen olyat akartunk választani, aminek köze van A Királyhoz, így hát a kedvenc sportját választottuk. A Baseball egy olyan játék, amiről itt Európában hallottak már az emberek, de nem sokat tudnak róla. Nos, mi ezen fogunk változtatni!”

A fiúk a napokban Londonban „sokkoltak”, emigyen:

Itt pedig megnézhetitek a Hot n’ Cold videóját, Baseballs módra:

Ez pedig itt az Umbrelláé:

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter