[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pár nap és indul a 2017-es Nova Rock fesztivál, melynek kapcsán idén is összegyűjtöttünk néhány tippet, melyet a Nickelsdorfba először ellátogatóknak lehet igazán hasznos, de bárki felrissítheti a rendezvénnyel kapcsolatos fontosabb infókat.

  1.  Így jutsz el a fesztiválra!

Mivel Nickelsdorf és a Pannonia Field közvetlenül az osztrák-magyar határ mellett helyezkedik el, így könnyen megközelíthető a helyszín. Természetesen autóval a legkönnyebb eljutni (a parkolás ingyenes!), de azoknak sem kell kétségbe esniük, akik tömegközlekedéssel tudják megoldani az utazást. Vonattal Hegyeshalomig vagy Nickelsdorfig (Győrből személyvonat) és néhány km séta, vagy pár perc taxizás (kb. 7 EUR Nickelsdorfból és Hegyeshalomból is) után máris a fesztivál területén találjuk magunkat. Emellett több társaság is kínál buszos utazást a fesztiválra, általában budapesti indulással, többek közt a Todi busz is ilyen

  1. Készülj fel az időjárásra!

Egy hét sincs hátra a fesztiválig, így viszonylag pontos előrejelzést kaphatunk az időjárásra vonatkozóan. Ez amiatt fontos, mert fesztivál egy óriási mezőn helyezkedik el, ahol még szélsőségesebb tud lenni az egész. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy gyakorlatilag minden napra 25-30 fok közötti hőmérsékletet jósolnak, illetve minden nap számíthatunk viharra! 2015-ben koncertek maradtak el emiatt, a fesztiválozók nagy részre pedig legalább egyszer bőrig ázott, sokaknak a sátrában is állt a víz.

Szóval, mindenki csekkolja a sátrát, hogy mennyire strapabíró, és ruhával is úgy készüljünk, hogy ne érhessen meglepetés.

  1. Vigyél enni- és innivalót!

Ahogy az alaprajzon is láthatjátok, a színpadoktól leválasztva találjuk a kempinget. Ez azért fontos, mert kempingbe bármit be lehet vinni (enni, inni), így a fesztivál költségeit féken tudjuk tartani. Ebben a szervezők is adnak némi segítséget, ugyanis a kempingben szokott lenni „1 euros sátor”, ami meglehetősen népszerű a látogatók körében.

„Kerítésen belül”, tehát a színpadoknál a magyar pénztárcának brutális árakkal találkozhatunk, készülődésnél nem érdemes arra alapozni, hogy „majd ott megvesszük, ami kell”. Egy sör ára bent 5 EUR + 1 EUR a pohár, és ennél az étel sem olcsóbb.

  1. Mit vigyek még magammal?

Az alapdolgokon kívül érdemes készülni napernyővel / sörsátorral az árnyék miatt. A fesztiválon nincs árnyék. Hiába fejlődött a Nova Rock infrastruktúrája, az elhelyezkedéséből adódóan készülnünk kell ilyen felszereléssel is, ha nem akarunk egész nap a napon állni.

  1. Fertő-tó

Ha a fesztivál alatt egy kicsit besokallsz, vagy csak pihennél egy kicsit a vízparton, akkor jó megoldás a közeli Fertő-tót meglátogatni. A fesztiválról indulnak buszok, ahol néhány euro fejében oda-vissza utazást biztosítanak.

Ott találkozunk!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]