[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A nagy sikerű Tad Jones csudálatos kalandjainak megérkezett a folytatása, ami egy igazán szórakoztató animációsfilm lett, amely nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is remek kikapcsolódást kínál.

Tad ezúttal Las Vegasba utazik, hogy meglátogassa szívszerelmét Saraht, a mindenre elszánt régészlányt, aki egy hatalmas bejelentésre készül. A mindent elsöprő felfedezés egy papirusztekercs, amely alapján megtalálhatják Midász király elveszettnek hitt nyakláncát, ami mindent arannyá változtat. A boldog találkozást azonban beárnyékolja, hogy erre a kincsre, nem csak a kalandoraink, hanem egy gazdag és gátlástalan bűnöző is igényt tart, aki a nyaklánc megszerzéséért elrabolja Saraht. Tad egyből a lány kiszabadítására indul. Csatlakoznak hozzá a már első részben megismert segítői, Belzoni papagáj és Jeff kutyus. Melléjük érkeznek még új barátok is, hogy segítsenek a küldetés teljesítésében.

A piacvezető Disney és Pixar mellé egyre inkább érkeznek a kisebb költségvetésű animációs filmek is. A kevesebb anyagi forrás, azonban nem jelenti az alacsonyabb minőséget. Sőt, mintha ebben a filmben sokkal inkább tetten érhető lenne a koherens és szórakoztató történetvezetés, mint egyik másik agyon reklámozott, nagy stúdiók által készített produkcióban. Ezáltal a felnőtt kísérők is ugyanúgy tudnak szórakozni, mint a kicsik. Ted ezúttal is csetlik botlik, mégis mindig sikerül felülkerekednie a nehézségeken. Mostani kalandjaik során hőseink egy egész világon átívelő kalandon vesznek részt, mely során az is kiderül, hogy nem mindenki az akinek látszik. Ezek a fordulatok sokszor meglepőek egy mesében, de mindenképpen feldobják a történetet. A képek szépen kidolgozottak, főleg az utolsó nagyjelenet igazán lebilincselő.

A szereplők most is, akárcsak az első részben igazán jól kidolgozott karakterek, akik remekül kiegészítik egymást. Tad kis társai, a szemtelen papagáj Belzoni, aki mindig incselkedik a kissé hebehurgya Jeff kutyussal, ismét sok mosolyt csalnak a néző arcára. Nem beszélve Momiáról, aki átváltozásaival és be nem álló szájával garantáltan emlékezetes perceket hoz a vászonra. Lehet, hogy ezeket a karaktereket már láttuk máshol, de akkor is végig a hátukon viszik a filmet.

Tad, az utolsó felfedező egy igazi India Jones animációs változatban, ami egyaránt szól a gyereknek és azoknak, akik lélekben még annak érzik magukat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tad, az utolsó felfedező (kritika)
Tad, az utolsó felfedező egy igazi India Jones animációs változatban, ami egyaránt szól a gyereknek és azoknak, akik lélekben még annak érzik magukat.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
8.1