[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A tökéletes hang mindhárom részét forgatókönyvíróként jegyző Kay Cannon rendezőként debütált a Szűzőrséggel. Azonban a remek szereplőgárda és az ígéretesnek induló történet ellenére, ez a film csak egy közepesen sikerült vígjáték lett.

Három barátnő titkos szövetséget köt, mi szerint az érettségi banketten veszítik el szüzességüket. Számításukba azonban hiba csúszik, mikor aggódó szüleik rájönnek tervükre és a nyomukba erednek. Ez az éjszaka mindannyiuk számára sokkal több kalandot tartogat, mint amit előzetesen reméltek tőle.

A szűzőrség története nem túl egyedi, hiszen nagyon sok film alaptörténetéül szolgált már az érettségi bankett és a szüzesség elvesztése közötti szoros kapcsolat. Ezek közül talán a legismertebb az Amerikai pite. A Szűzőrség ennek a történetnek a másik oldalára koncentrál, azaz főleg a szülők szemszögén keresztül láthatjuk az eseményeket. Ez papíron nagyon jól hangzik, hiszen a kémkedő szülők, a tinik között csetlő-botló, aggódó felnőttek és a tőlük szabadulni igyekvő tinédzserek együttese nagyon komikus tud lenni. Mégis valami hiba csúszott a kivitelezésbe, mert a végeredmény kissé nyögvenyelősre és laposra sikerült. Szerencsére a fingós-büfösős poénokat javarészt hanyagolták, egyet-kettőt azért beletettek, mintha ez egy kötelező elem lenne az amerikai vígjátékoknál.

A gyerekek karakterei a lehető legsablonosabbakra sikerültek. Mivel a filmben nem rajtuk van a hangsúly, jellemrajzuk megalkotásával öt percnél többet nem töltöttek az alkotók.

Az egyedülálló anya szerepében Leslie Mann ismét nagyszerűen teljesít, sajnálatos, hogy eddig nem találták meg egy komolyabb szereppel, mert képességei alapján ennél sokkal többre lenne hivatott.

Ike Barinholtznak köszönhetjük a legtöbb mókás jelenetet, tékozló apaként, az ő karaktere viszi a hátán a filmet. John Cena pedig, a végtelenül aggódó, a lányát már-már mániákusan féltő apukaként alkotja az ellenpólust, aki sokszor átesik a ló túlsó oldalára aggodalmában. Ezt a szerepet ő is remekül hozza.

Összeségében a Szűzőrség egy egyszer nézhető, inkább aranyos, mint humoros alkotás, ami remek időtöltés lehet egy esős délutánon, de ennél több nincs benne.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Szűzőrség (kritika)
Összeségében a Szűzőrség egy egyszer nézhető, inkább aranyos, mint humoros alkotás, ami remek időtöltés lehet egy esős délutánon, de ennél több nincs benne
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
5.1