Az ország legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja idén ismét visszatér a Velencei- tó partjára, hogy megünnepelje 40. születésnapját. A buli házigazdája idén az Óbudai Egyetem lesz. A jubileumi eseményre a szervezőgárda nagy meglepetésekkel és egy rendhagyó szülinapi koncerttel készül.

Július 14-19. között mindenképpen érdemes lesz ellátogatni Velencére, mert idén az EFOTT nem csupán az unalomig ismert fesztivál élményt kínálja a bulizni vágyóknak, hanem valamivel azért többet.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató a Hard Rock Cafeban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy számos újítással készülnek, például minden eddiginél több, szám szerint 12 zenei helyszínt építenek majd fel, valamint összekapcsolják a civil és a gasztro falut, mely egy 24 órás programokkal szolgáló teret eredményez majd. Idén nyitja meg először kapuit a kertmozi, de lesz saját vízilabda pályája is a fesztiválnak. Off- programként gyalogos, kerékpáros és lovaskocsis túrákat szerveznek, de a középpontba természetesen idén a kerek évforduló kerül.

A fesztivál utolsó napján egy hangulatában és látványvilágában is különleges, 4 órás koncerttel ünneplik majd meg, hogy az EFOTT hivatalosan is középkorú lett. A koncert alatt a közönségre igazán fontos szerep hátul majd, mert a fellépő formációkat nekik kell majd értékelni. Nyolc zenekar lép majd színpadra egy-egy vendégművésszel kiegészülve. A Mary Popkids-hez például Somló Tamás csatlakozik majd.

„ Az Annyi mindent nem szerettem még című dalt fogjuk átdolgozni egy kicsit… Na jó nem is olyan kicsit”- avatott be Kama, akitől Somló Tamás vette át a szót. „Mindenben szabad kezet adtam a fiúknak, aztán majd meglátjuk, hogy tudnak élni vele. Az évek alatt átdolgozták már néhányan ezt a számot, én is többször átírtam, kíváncsi vagyok, ők mit hoznak ki a dolgoból”- mondta el Somló, hozzátéve, hogy ő már az első EFOTT-okon is részt vett, így külön öröm számára a visszatérés.

A másik hét párosítás is nagyon izgalmasnak ígérkezik: a Kaukázus Vincze Lillával, a Magashegyi Underground a KFT-vel lép majd színpadra, a Wellhello a Soho Partyval konspirál majd, a Hősök pedig a szintén jubiláló Animal Cannibals egyik számát szabják majd át a saját ízlésük szerint. A Brains Kálla-Saunders Andrással fut majd, az Intim Torna Illegál pedig a legendás Kozsót választotta párjául. Ganxta Zolee és Big Daddy Laca, pedig a Punnany Massiffal mutatja majd meg, milyen is a Való Világ ebben a felállásban.

A sajtótájékoztató üde színfoltja volt Szabó Simon, a színész- rendező az újságírók közé ülve pimaszul poénos kérdésekkel szórakoztatta a fesztiváligazgatót és a szintén jelen lévő Koszti Andrást, Velence Fideszes polgármesterét. Így végül arra is fény derült, hogy lesznek-e gondolák a Velencei-tó partján, de hogy Szabó Simonnak mi köze is van igazából a fesztiválhoz, az csak majd később derül ki valójában.