Arizonában áprilisban fogadták el azt az új törvényt, miszerint az államban a rendőröknek ellenőrizniük kell azok személye bevándorlási státuszát, akik gyanúsnak tűnnek a hatóság számára, és feltételezhető, hogy illegálisan tartózkodnak az országban. A törvény ellen tiltakozó Sound Strike nevű egyesülést a politikai kérdésekben mindig is aktívnak mutatkozó Rage Against The Machnine vezeti, és olyan előadók csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Kanye West, a Cypress Hill, Serj Tankian, a Sonic Youth, Joe Satriani, vagy a Massive Attack

Az említett művészek és zenekarok addig nem hajlandóak fellépni Arizonában, ameddig ez a szabályozás érvényes az állam területén.

Aki nem hallotta volna a hírt: Arizona engedélyezte a rasszok szerinti megkülönböztetést legutóbb elfogadott törvényében. Néhányan közölünk úgy nőttek fel, hogy volt már dolguk rasszista megkülönböztetéssel, de ez a törvény új mélypontot jelent ebben a témában. Ha más államok is követik ezt a példát, hamarosan visszatérünk abba a valóságba, ahol még az emberi jogi mozgalmak előtt tartottunk” – többek között ez áll abban a közleményben, amelyet Zack de la Rocha, a Rage Against The Machine frontembere publikált a Sound Strike honlapján.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter