Corey Taylor eddig sem tartozott a lusta előadók közé. Felváltva dolgozik a Slipknottal és a Stone Sourral, nemrégiben producerként is kipróbálta magát, és vendégzenészként rendre feltűnik ismerős metálzenekarok (Apocalyptica, Dream Theater, Damageplan, Biohazard, Soulfly, stb.) lemezein. Az énekesnek azonban mindez nem elég, ezért úgy döntött, hamarosan elkészíti első szólólemezét is: a tervei szerint a Slipknot aktuális amerikai turnéja után vonul stúdióba az anyaggal.


A lemez a Slipknot modern metáljától és a Stone Sour zenéjétől is távol áll, az énekes szerint a Foo Fighters és a Social D keresztezéseként írható le a stílus, megfűszerezve egy kis Johnny Cash-beütéssel (vagyis erős rock, punk és country hatásokra lehet számítani).

Egyszerűen érzem, hogy el kell készítenem ezt a lemezt. Én az a fajta fickó vagyok, aki ha nem csinálja meg, amit szeretne, akkor az visszatartja minden más munkájában is. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ne tudnék bármilyen stílusban zenét készíteni, és bár az embereknek ezt nehéz volt megszokniuk, most már eljutottam oda, hogy akármibe fogok, komolyan vesznek” – fogalmazott Taylor.