[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hardwell, a holland dj End show-jával zárul az idei Sziget fesztivál nagyszínpadának programja, előtte lesz Last Shadow Puppets is. A rendezvény utolsó napi kínálatában szerepel még a Bullet For My Valentine, a Crystal Castles és a Parkway Drive is.

A keddi zárónap programját a nagyszínpadon az ausztrál Parkway Drive indítja, utána jön az amerikai Lumineers, a brit Last Shadow Puppets, majd hagyományosan egy dj, ezúttal a holland Hardwell End show-ja az utolsó műsorszám ezen a helyszínen.

Az OTP Bank-A38 színpadon a norvég Aurora, az amerikai Fidlar, a brit Jess Glynne és a Bullet For My Valentine után lép színpadra a kanadai szár Crystal Castles 23 óra 45 perctől, végül az éjszakai órákban dj-k pörgetik a lemezeket. Az elektronikus zenék fő helyszínén egy-egy magyar nyit (Roberto Rios) és zár (Metzker Viktória), köztük a belga 2empress és két holland dj, Fedde Le Grand és Laidback Luke játszik. A Colosseumban a ritmusokat mások mellett a brit Demi, Max Cooper és John Digweed határozza meg.

A Világzenei színpadon egy brit (Hackney Colliery Band) és egy kubai (La Dame Blanche) produkció után 20 órakor a francia sztárcsapa, a Lés Hurlements d’Léo lép színpadra, majd a hazai kedvenc PASO, a román Fanfare Ciocarlia, éjfél után pedig a német Dj Robert Soko gondoskodik a pörgésről.

A Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál színpadon a Zaporozsec nyit 15 órakor, utána a Tudósok, a Supernem és a Bëlga szerepel a műsorban, majd Müller Péter Sziámi az AndFriendsszel tartja hagyományos Szigetzáró buliját több részletben, a Massza és a Junkie Jack Flash közreműködésével. Utánuk éjfél után Palotai is zenélni fog. Az Európa színpadon fellép például a francia Deluxe, a román Satellites és a lengyel Rebeka.

A Blues kocsmában délután hallható sokak kedvence, Rácz Kati, de ezen a helyszínen lép fel a zárónapon például a lengyel Kraków Street Band is. A Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz színpadon lesz tajvani előadó (Hsin-NiLiu), éjfél után pedig a Tóth Viktor Tercett játszik. A Budapest Park tribute színpadon David Bowie előtt tiszteleg a Starmans, az Arctic Monkeys számait játssza a Pretty Visitors.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]