[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Muse, Sigur Rós, Roisín Murphy, a Bring Me The Horizon, Dyro, a Värttinä és a Leningrad is fellép a Sziget fesztivál mai, szombati napján.

A Dan Panaitescu Nagyszínpadon az idén 25 éves Quimby lép először színpadra délután, őt a Bring Me The Horizon követi. A kultikus izlandi poszt-rock zenekar, a Sigur Rós először lép fel Magyarországon és különleges élményt ígér. A világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse a frontember Matt Bellamy vezetésével harmadszor zenél a Szigeten.

Az OTP Bank-A38 színpadon két amerikai produkció, Norma Jean Martine és a !!! után az ír Kodaline és a mexikói Molotov következik, majd nem sokkal éjfél előtt lép színpadra az ír Roisín Murphy, a Moloko egykori énekesnője.

A Telekom Arenában amerikai (Breathe Carolina), holland (Dyro), német (Thomas Gold) és osztrák (Observer x Flip Capella) fellépő egyaránt lesz, a Világzenei színpadon a francia Soviet Suprem és az amerikai Kultur Shock után a Szigeten már többször sikert aratott csapat, a finn Värttinä játszik, majd az orosz Leningrad és az olasz Baro Drom Orkestar következik, végül a francia Dj Tagada vezet le.

A Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál színpadon a Dope Calypso kezd, utána a Marge, a Biebers, a Mary PopKids, az Irie Maffia, legvégül pedig – 21 óra 30 perctől – a Vad Fruttik zenél.

A Blues kocsmában látható és hallható szombaton mások mellett a magyar Soulbreakers és a holland Leif de Leeuw Band. A Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz színpadon Gabriel Prokofjev ezúttal Dj Switch-csel, valamint az Óbudai Danubia Zenekarral lép fel, 21 órától ismét lesz Opera a Szigeten egy órán át, majd a Talamba Ütőegyüttes is – mint minden nap – játszik.

Az Európa Színpadon fellép az orosz Therr Maitz, a török Ceza, a svájci Abu, az Afro-latin-reggae faluban G Ras és a Riddim Colony Sound hallható, a Budapest Park tribute színpadon a Red Hot Chili Peppers előtt tisztelgő Good Time Boys, valamint a Pearl Jam munkásságából csemegéző Grunge Electric produkciója lesz műsoron.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]