[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”left-to-right”]Ismét új neveket jelentett be a Sziget fesztivál, ahol azért már eddig is jókora adag sztárfellépőt adott a line-uphoz a szervezőgárda.

Sziget 2015 – összes fellépő

A The Gaslight Anthem a húrok erejében és belőlük felszabaduló hangok tisztaságában hisz, zenéjük ennek megfelelően őszinte, szenvedélyes és tempós gitárrock. 2006 óta aktívak, tavaly megjelent ötödik nagylemezükkel új zenei irányok felé is elmozdultak, új dalaikkal és legnagyobb slágereikkel érkeznek a Szigetre, hogy egy őrületes bulival pótolják két éve elmaradt koncertjüket.

New Jersey fiai 2008 nyarán futottak be második lemezükkel, a SideOneDummy Records gondozásában megjelent The ’59 Sounddal. Komoly kritikai és közönségsikert arattak, illetve úgy kerültek vele a birt Kerrang! magazin címlapjára, hogy ott korábban egy sort sem írtak róluk. Ezt követően viszont annál többet foglalkoztak velük; még ugyanebben az évben őket választották a legjobb újonnan feltűnt zenekarnak, egy évvel később pedig ugyancsak ezen a fórumon ők lettek a legmenőbb új nemzetközi banda, sőt, Bruce Springsteen is fellépett velük a Glastonbury-n. Azóta három lemezük jelent meg, a tavalyi Get Hurt dalaiban egy új zenei oldalról is megismerhettük őket.

Fred Durst és stílusteremtő zenekara, a Limp Bizkit a Significant Other és a Chocolate Starfish… című albummal robbant be a köztudatba a 2000-es évek elején. Minden idők egyik legsikeresebb újhullámos metál zenekaraként több mint 50 millió lemezt adtak el világszerte. Háromévnyi szünet után 2009-ben tértek vissza, idén megjelenő Stampede of the Disco Elephants című hetedik nagylemezüket epekedve várják már a rajongók, reméljük a Szigeten az új dalokat is hallhatjuk az olyan klasszikusok mellett, mint a Rollin’, a Break Stuff, a My Generation vagy a Behind Blue Eyes.

10 éves fennállását ünnepli idén a Los Angeles-i Hollywood Undead, akik a MySpace-re feltöltött első daluk óta már több millió lemezt adtak el világszerte. Zúzós metál riffek, szókimondó rap szövegek és pop-elemek, dallamos refrének és néhol brutális energiák keverednek zenéjükben, nem véletlen, hogy a hattagú, általában maszkokba bújó Hollywood Undead idén márciusban megjelent Day of the Dead című negyedik lemeze volt az egyik legjobban várt rockalbum az idén.

A kétezres évek közepén a MySpace-re feltöltött The Kids című dallal indult a Hollywood Undead karrierje, de a zenekar tagsága is hasonlóan ad hoc módon alakult ki: aki hangszerrel a kezében épp ott volt a szobában a felvételek során, benne volt a bandában. Első lemezük, a Swan Songs 2008-ban jelent meg, egy tagcsere után ezt követte a 2011-es American Tragedy, majd két évre rá már be is mutatták a Notes from the Underground albumot. J-Dog, Da Kurlzz, Funny Man, Johnny 3 Tears, Charlie Scene és Danny őrült cirkusza a márciusi Day of the Dead lemezzel érkezik a Sziget Fesztiválra.

A további fellépőkről itt olvashatsz!