A korábban kiderült nevek, mások mellett az alt-J, a Florence and the Machine vagy Jamie Woon, na meg a múlt héten bejelentett Robbie Williams – kinek -1. napi koncertjére az első 10.000, kedvezményes árú jegyet már el is kapkodták – mellé most egy nagy csokor fellépő társult. Mintegy harminc név közt a számos új arc mellett több, korábban hatalmas bulikat csapó visszatérő zenekart is köszönthetünk, sőt van néhány, melyek nélkül már nem is lenne Sziget a Sziget.

Tucatnyi névvel rukkolt elő az A38 nagysátra. Legújabb lemezével érkezik a Katie White énekesnő és Jules De Martino multiinstrumentalista-producer alkotta indie-dance-pop duó, a The Ting Tings. Szintén tavaly megjelent ötödik nagylemezével jön a Szigetre a brit indie-folk énekes-dalszerző csodagyerek, Mike Rosenberg, művésznevén Passenger. Mindössze 20 éves, gyönyörű hanggal megáldott brit R&B-soul énekesnő, aki pályafutását szinte egyből a slágerlisták éléről indította. Ella Eyre nemsokára megjelenő bemutatkozó albuma az idei év egyik legjobban várt lemezei közé tartozik. Az elmúlt két év egyik legnagyobb sikertörténete a Milky Chance nevéhez fűződik: Stolen Dance című bemutatkozó dalukkal egyből meghódították Európát, a másfél évvel ezelőtt megjelent debütáló lemezükkel pedig már Amerikát is körbejárták, most a Szigetre érkeznek. A hetvenes évek soulját és funkját indiepopos, néhol elektronikus környezetbe építő, élőben héttagú Jungle zenekar a legnagyobb amerikai és európai fesztiválokon, így a Szigeten is fellép idén. Tyler, The Creator pályafutása elején elnyerte az MTV legjobb új előadójának járó díjat, két évvel ezelőtti, Wolf című albuma az év egyik legtöbbet emlegetett rap lemeze volt, most pedig a Szigetre tart. Aligha kell bemutatni a magyar közönségnek az Infected Mushroom duót: a pszichedelikus trance világában egyeduralkodó izraeli (jelenleg Los Angelesi székhelyű) formáció több mint 15 éve szállítja a közönséget beszippantó, folyamatosan változó elektró ütemeket. Legfrissebb, januárban megjelent negyedik nagylemezével érkezik újra a Szigetre – keményebb zenét kedvelőknek – az Enter Shikari, akik a fesztiválok legnagyobb bulijaiért felelősek. Gramatik egy szlovén származású, Amerikában élő és alkotó DJ-producer. Dalaiban különös érzékkel keverednek az oldschool hip-hop és elektronikus elemek, de fejbólogatós chill-out, dubstep és funky témákhoz is szívesen nyúl. 2012-ben három dala is elnyerte a legjobb dalnak járó díjat a Beatport Music Awards-on. Érkeznek a világhírű Hospital Records istállójának tagjai: a walesi High Contrast és a bécsi Camo & Krooked duó valamint Fred V & Grafix, Danny Byrd és MC Dynamite a műfaj legnagyobbjai közé tartoznak, ezt mi is megtudhatjuk. A Jett Rebel név a 24 éves multiinstrumentalista énekes-dalszerző, Jelte Steven Tuinstra projektjét takarja. A fülbemászó, dallamos pop-rockban utazó fiatal srác generációjának egyik legaktívabb és legtehetségesebb figurája. Hollandia jelenleg legaktuálisabb és legnépszerűbb indie-rock zenekara, a Kensington. Igazi sikertörténet az övék, tavaly megjelent harmadik nagylemezükkel rendre teltház előtt játszottak, bizonyára így lesz az A38 sátorban is.

A sztár DJ ezúttal Martin Garrix lesz, aki a Nagyszínpad utolsó fellépőjeként áll a publikum elé, de érkezett jó néhány világzenei fellépő, valamint az újjáéledő electro aréna műsora is elérhető már:

SZIGET 2015 nevek

Sziget 2015: Enter Shikari, Passanger, Milky Chance
Nekünk magyaroknak a jegyár horror kategória, de a Sziget feeling és a néhány jó fellépő miatt még így is várós!
4.5Ennyire várjuk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)