Los Angelesből az Offspring, Glasgowból a Snow Patrol, Düsseldorfból a Die Toten Hosen és a világ számos pontjáról további zenekarok jelezték a napokban, hogy elfogadják a Sziget szervezők meghívását és augusztus 12-17 között fellépnek szeretett fesztiválunk különböző programhelyszínein…

Minden idők egyik legsikeresebb punk zenekara, az old school szemtelenségekkel ötven millió lemezt világszerte elpasszoló kaliforniai The Offspring tavaly nyáron tért vissza Rise And Fall, Rage And Grace című albumával, hogy idén augusztusban a Sziget közönsége előtt is levizsgáztassa lemezének punkzenei ivadékait. A Sziget vendége lesz augusztusban a U2-t a No Line On The Horizon világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű, északír zenekar, a Snow Patrol. Szintén a Sziget fellépői között feszít a több mint két évtizedes pályafutása alatt több tucat platina és aranylemezt megjelentető, kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen is. Fellép a különleges etno-ska zenéjével egész Európát meghódító ukrán Haydamaky együttes is és találkozhatunk, a nevével ellentétben nem diszkó örökzöldeket, hanem őrületes poszt hardcore slágereket előállító finn Disco Ensemble-lal is, akik a tavaly májusban megjelent, első számú finn slágerlistás albummal, a Magic Recoveries-zel mutatkoznak be az idei Szigeten. Squarepusher álnév alatt tízéves pályafutása során tizenkét albumot megjelentető brit elektro művész, Tom Jenkinson is készül meghódítani a 2009-es Sziget közönségét. Az idei Sziget punk palettáját színesíti a hazájában Stockholm Syndrome című albumával 2002-ben Grammy díjat nyert svéd újhullámos glam punk zenekar, a Backyard Babies. A Coldcut elektros képzelgései is hatalmukba kerítik majd az idei Sziget közönségét. Az év legjobb hetéből nem maradhat ki a french elektro műfaja sem, amely most a 2002-ben legjobb dj brigádnak választott, Birdy Nam Nam néven futó, turntable játékosokkal rázza fel a szigetlakókat.

Elektro vonalon támad a többnyire világzenei produkcióiról híres Blasted Mechanism az idei Szigetre. A portugál kísérleti elektro rock zenekar Szigetes koncertje a rock-, a világ- és az elektrozene rajongóinak egyaránt különleges szórakozást ígér. Idén augusztusban nálunk tombol majd a kifulladásig tartó ska-partyk specialistája, a Matatu zenekar is. Az idei fesztiválon lendületbe hoz majd mindenkit Lengyelország kedvenc bébiételétől nevét kölcsönző, lágy drum’n’bass hullámaival hódító Miloopa. Fellép még a januárban bemutatkozó lemezét, Wait for Evolution címmel megjelentető, klasszik gitár rock zenekar, a holland De Staat is. A 2009-es Szigeten lép fel először Magyarországon a Hot Hot Heat-tel, a Death Cab for Cutie-val és a Blonde Redhead-del rokon ausztrál indie rockzenekar, a bemutatkozó albumát 2007-ben In the Midst of This címen megjelentető Expatriate. Legújabb, Coma Chameleon címmel 2008-ban megjelent lemezét is elhozza az idei Sziget közönségének az egyik legnépszerűbb német punk rock zenekar, az ibbenbüreni Donots.