Meglehetősen nagy port kavart az az incidens, amikor március 18-án Austin egyik legnagyobb művészeti fesztiválján, a South By Southwesten Ben Weasel, a Schreeching Weasel énekese a színpadról behúzott az egyik közönségben álló lánynak, miután az az énekes szexista megjegyzéseire reagálva leöntötte őt egy pohár sörrel. Ezt követően azonnal a színpadra ugrott a klub tulaja (szintén nő), és megpróbálta leállítani a dühöngő zenészt, aminek az lett az eredménye, hogy ő is kapott párat…

Ezt követően a Weaselfestre konfirmált zenekarok nagyrésze lemondta a fellépést, és március végén a Schreeching Weasel másik négy tagja is elhagyta a zenekart, a szakma pedig azt kezdte el taglalni, hogy mennyire van jelen a szexizmus a punk színtéren. Több női zenészt is megkérdeztek, többek között a Civet énekes-gitárosát Liza Graves, aki így reagált: „A punk zene természeténél fogva nyers és veszélyes, így ha érvényesülni akarsz, meg kell keményítened magad rendesen. Tedd meg, amit tudsz, tiszteld a többi bandát, zenélj jól és élvezd, amit csinálsz. És minél több női punk zenész van, annál inkább tudjuk érvényesíteni magunkat, hiszen együtt messzebb jutunk„.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy dögös punk zenekar olyan csajokkal, akiknek 15 éves koruk óta életük része a rocknroll, otthonuk a turnébusz, és semmi másnak nem vágynak, minthogy játszhassanak és lemezeket írjanak, és ha emelett még szereted is a nyers, dühös, kaliforniai punkot, ott a helyed a Civet buliján május 16-án az A38 Hajón, ahol a Roger Miret and the Disasters előtt melegítenek.
Facebook

Belépő: 2900 / 4000 Huf
Jegyelővétel: A38 Hajó, Westend Speed, Mammut Speed, The Lab, Underground Store