[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A négy lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Isla Fisher – akit most már Lizzy Caplan helyettesít) három évvel ezelőtt leejtette a nagyközönség állát és most egy új rendezővel az élen (Jon M. Chu) még vadabb trükkökkel akar elkápráztatni minket a folytatásban. A végeredmény érdekes, látványos, de az első rész hibáiból is maradt benne bőven.

Emlékszem mikor először találkoztam bűvésszel. Húztam egy kártyát, aláírtam, ő letépte a sarkát, ráfújt és a kártya sarok eltűnt. Amikor rámutatott a szoba másik végében lévő pénztárcámra és azt mondta nézzem meg ott, nem akartam elhinni, hogy ez lehetséges. A következő két évben számtalanszor láttam ezt a trükköt újra és újra, de nem tudtam megfejteni. Ahogy egyre mélyebbre ástam magam a bűvésztrükkök világában és egyre jobb barátommá vált bűvész szobatársam, szépen lassan megértettem külön külön a részeit a trükknek, de valahogy a teljes megfejtés mégsem állt össze. Aztán egy napon, amikor már legalább harmincadjára láttam a trükköt, leesett. Eufórikus és lenyűgöző élmény volt, a trükk ravaszságától és zseniálisan végig gondolt logikájától a hideg is kirázott. Elképesztően jó érzés volt bennfentessé válni, egy titok tudójává amit én fejtettem meg. Ez a bűvészet varázsa és ez az amit egy bűvész filmtől is joggal elvár az ember.

Sajnos a Szemfényvesztők 2 ezt nem adja meg. Néhol túl gyorsan lelövi a trükköt máshol pedig csak szimplán átsiklik a tény felett, hogy történt egy trükk amit szeretne a közönség megérteni vagy legalább elhinni, hogy lehetséges. Így a film áthajlik a fantasybe és ezzel az izgalom faktor teljesen el is veszik. Ennek ellenére a film szórakoztató. A színészek kihozzák a maximumot a szerepükből, jól előkészített poénok vannak benne amin hangosan felnevetett a mozis közönség és magában hordoz egy Ocean’s Eleven hangulatot. Daniel Radcliffe-nek pedig meglepően jól áll a szakáll és a gazdag rossz fiú szerepe. hollywoodi túlzásokból természetesen nincs hiány, de ha szeretted az egyet a Szemfényvesztők 2 sem lesz csalódás. Az utolsó trükk pedig legalább annyira grandiózus mint az előző részben, bár legalább annyira hihetetlen is.

Ha látványos könnyed esti szórakozásra vágyunk érdemes beülni rá. Ha gondolkodni szeretnénk és a bűvészet szépségeit élvezni akkor marad A tökéletes trükk vagy A mágus DVD-n.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Túl tökéletes trükk (Szemfényvesztők 2 - kritika)
A Szemfényvesztők 2 érdekes, látványos, de az első rész hibáiból is maradt benne bőven.
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
5.9