Idén két hazai fesztivál is versenyben van az elsőségért a legnagyobb nemzetközi megmérettetésen. A Festival Awards Europe „nagyfesztivál” kategóriájában a legjobbak közt ismét ott a Sziget, míg a „közepes méretű” fesztiválok versenyében idén már a Heineken Balaton Sound is ringbe száll. November 7-ig várják a szavazatokat ezen az oldalon.

Újra a fesztivállátogatókon a sor, hogy kinyilvánítsák, melyik rendezvényt tartják a legjobbnak szerte Európában. A “nagyfesztiválok” kategóriában – a tavalyi siker után – a Sziget ismét versenyben van, hogy idén is a legjobb lehessen. A „közepes méretű” zenei fieszták közt is immár ott egy hazai rendezvény: a Balaton Sound is esélyt kapott a megmérettetésre.

 „A tavalyi győzelem rendkívül jókor jött a Sziget életében, ” – nyilatkozta Gerendai Károly – „hiszen gazdasági nehézségek és az ország megítélésével kapcsolatos problémák egyre nehezebb helyzetet eredményeztek.” A főszervező azonban úgy ítélte meg, hogy a „Legjobb Nagyfesztivál” díj sokat jelentett, hogy a folyamatok megforduljanak, mint mondta „varázsütésre érzékeltük a pozitív változásokat.” „Nem csak a látogatók figyeltek ránk jobban, de ugrásszerűen megnőtt a nemzetközi fesztiválszakma érdeklődése, mintegy 30 fesztivál képviseletében jártak nálunk, a visszajelzések szerint pedig nagy jót tett a fesztiválnak a strukturális és vizuális megújulás” – összegezte Gerendai. – „Ha sikerül megismételni a tavalyi bravúrt, azzal – meggyőződésem – végképp sikerülne áttörni és lerombolni a falakat.

November 7-ig lehet tehát szavazni kedvenc fesztiváljainkra, hogy bejussanak a november 12-én nyilvánosságra kerülő legjobb 10 közé. A végeredményre pedig január elején, a hollandiai Groningenben rendezendő díjátadó gálán derül majd fény.