[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mostanában elég kevés film megy a 120 perces játékidő alá. A szabadulószoba mindössze 81 perce azonban így is bántóan hosszúnak hat.

Tyler egy szokatlan, mégis nagyon ötletes ajándékot kap barátnőjétől a harmincadik születésnapjára. Ők és négy barátjuk egy szabadulószobás játékon vesznek részt. Az önfeledt mókázásról azonban hamar kiderül, hogy itt nem csak az erkölcsi diadalért kell 60 perc alatt megoldani a rejtvényeket és kiszabadulniuk, hanem már az életük a tét.

Maga az ötlet, hogy napjaink egyik legnépszerűbb csapatjátékát használják fel egy horrorfilm alapjául kiváló. Mégis mintha ezt már láttuk volna, nem is egyszer, hiszen a Fűrész sorozat, majdnem teljesen ezen a koncepción alapul. Ettől függetlenül lehetett volna valami újat mutatni, és sokkal többet kihozni a történetből. Már a felvezető első negyven perce is borasztó unalmas és hosszú volt. Ennek az lett volna a lényege, hogy képbe kerüljünk a baráti társaság viszonyrendszeréről. Eléggé vontatott és klisés jeleneteket kapunk, amik egyébként egyáltalán nem lényegesek a későbbiekben. Végül nagy nehezen eljutunk a várva várt szabadulószobáig. Ahol aztán az első kérdésekre a legtuskóbbnak beállított szereplők is tudják a választ, míg a film izgalmasabbnak szánt részeinél már a pengébbek is rendre elvéreznek, amikor az eszükre kell hagyatkozni.

Horrorfilmnél számon kérni a színészi alakítást kissé visszás, de mégis, itt még valahogy ez sem jött össze. A főszereplő Evan Williams kellően tenyérbemászó a gazdag ficsúr szerepében, de mikor már árnyaltabban kéne alakítania a szenvedő, kétségbeesett menekülőt akkor teljesen vakvágányra téved. Mégis, a legkínosabb alakítás díja ebben a filmben kétségkívül a barátnőjét, Natashát játszó Annabelle Stephenson illeti. Erről nem ő tehet, hanem az, aki kitalálta, hogy egy vérszegény horrort majd feldob egy meztelen, ketrecben vergődő nő látványa. Szemmel láthatóan ő ugyanolyan kínosan érezte magát, mint a néző.

Mégis a film végére rájövünk, hogy a Szabadulószoba elérte a kellő hatást, a látottaktól pedig mindenképp szabadulni szeretne az ember.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Szabadulószoba (kritika)
Mostanában elég kevés film megy a 120 perces játékidő alá. A szabadulószoba mindössze 81 perce azonban így is bántóan hosszúnak hat.
3Szerintünk
Olvasói értékelés: (19 Szavazások)
3.4