[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A rajongók megnyugodhatnak – maga az alkotó megnézte, és jóváhagyta a filmet. Mármint A setét torony (The Dark Tower, hazai bemutató: augusztus 3.) című akció/fantasyt, amit az tesz különlegessé, hogy Stephen King hatalmas, hétkötetes regényfolyamából készül – és az írója már előre figyelmeztette a híveit, hogy a moziváltozat el fog térni a könyvektől.

Ami már abból is gyanítható volt, hogy Idris Elba alakítja a könyvsorozatban kék szemű, szőke harcost és revolverhőst. Az ő ellenfelét Matthew McConaughey játssza. A párhuzamos világok között vándorló, az összes világ sorsáért küzdő harcosok története egyszerre fantasy, akció és western, és King ugyan sokat rábízott a filmesekre, de a rendező, Nikolaj Arcel szerint, a maga csendes módján azért bele is szólt.

– Egyszer beállított az irodámba, és azt mondta: van néhány javaslatom. Azután elküldött egy kinyomtatott forgatókönyvet, amibe kézzel írt megjegyzéseket – mesélte a rendező újságíróknak. – Olyanokat, mint: „szerintem, Roland itt nem beszélne ennyit”… A figurákat igyekezett megőrizni olyannak, amilyenek.

King a forgatáson nem jelent meg, de végül a múlt héten megnézte a filmet. És a következő üzenetet küldte: „Ez nem pont az én regényem, de szellemében, hangulatában nagyon is az. Nagyon elégedett vagyok vele!”

Ennél többre ki vágyna? Stephen King elégedett a legújabb, és eddig legnagyobb szabású King-filmmel – A setét torony mostantól hivatalosan is az övé!


IC press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]