Eddig sem volt kétséges, hogy a szeptember nagy moziszenzációja az AZ – Második fejezet (IT – Chapter Two, hazai bemutató: szeptember 5.) lesz, hiszen a Stephen King kultuszregénye alapján készült film első része hatalmas, hátborzongató sikert aratott. A 27 évvel később, ugyanazon a helyszínen játszódó történet folytatása, amelyben az első rész gyerekszereplőit már igazi sztárok (köztük Jessica Chestain és James McAvoy) játsszák, talán túl is szárnyalja majd az első fejezetet.

A rajongók ebbéli reményeit erősítette meg most a lehető legautentikusabb kritikus, a történet írója, Stephen King, aki már láthatta a még nem teljesen kész filmet, és nagyon, nagyon elégedett vele. A feszültségkeltés mestere a Twitteren hergelte a filmre, vagy legalább az előzetesre váró horrorfanokat:

„Várjátok az AZ – második fejezet-et? Megvan rá minden okotok. Én már láttam, és nagyszerű. Az előzetes csütörtök déltől látható. Lebegni fogtok!” – írta.

A moziüzemeltetők múlt hónapban Las Vegasban tartott nagy nemzetközi találkozóján, a CinemaConon már mutattak a filmből egy részletet, amelyben a felnőtt Beverly nézett szembe Pennywise bohóccal, és aki látta, mind halálra rémült. King sosem szégyellte a rossz véleményét is elmondani a műveiből készült megfilmesítésekről, vagyis az ő rajongása fontos megerősítés: ősszel új korszakos horror érkezik a hazai mozikba.

IC Press