[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Még előttünk vannak a nyár nagy filmjei, de aki nagyon szerencsés, az már egy őszi premiert is megnézhetett előre. Stephen King a múlt hétvégén nézte meg az AZ (It, hazai bemutató, szeptember) című filmet, amely az ő regényéből készült. A hírt a film producere, Seth Grahame-Smith kiabálta világgá, és nem csoda, hogy büszke. „Most már meg is halhatok” írta a szerző posztja mellé a saját kommentárját. Talán még ez is igaz, hiszen a horror talán legnagyobb élő mestere hivatalos honlapján a következők jelentek meg:

„Steve mindenkinek azt üzeni, hogy látta a kész AZ-t, és felesleges bárkinek aggódnia: a producerek remek munkát végeztek.”

Egy csapat kiskamasz más eltűnt gyerekek után nyomozva egy rémítően gonosz bohóccal találja szemben magát. Erről szól az AZ, a forgatás múlt szeptemberben ért véget, és a hírek szerint decemberben már meg is tartották az első tesztvetítést. Azóta persze tovább dolgoztak a filmen, de King már a végső verziót nézhette meg – nagy megelégedésére. A film alkotói természetesen nagyon büszkék a dicséretre. Annyira, hogy – fél évvel a premier előtt – már a második rész forgatókönyvét írják.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]