A pár nappal ezelőtti The Subways koncert egyik előzenekara az egykori Anima Sound System, Rémember tagokból összeállt Nemjuci volt. A remek hangulatú buli után sikerült egy kicsit többet is megtudnunk a bandáról, amikor is Németh Juci válaszolt a kérdéseinkre…

Alig több mint két évvel a Nemjuci megalakulása után máris elég nagy népszerűségnek örvend a zenekar, köszönhetően a több felől is ismert remek zenekartagoknak. Hogyan jött össze ez a társaság?

Egy rock zenekarról álmodoztam. 4 évig nem voltam aktív zenész az Anima Sound System után, és már nehezen bírtam a mikrofon kérdezői oldalán állni. Sokkal inkább azt akartam, hogy végre engem kérdezzenek riporterek újra arról, amit csinálok. Angliába utaztam 2007-ben, hogy belélegezzem régi imádott zenekaraim brit levegőjét. Összeismerkedtem kint Vasaló Áronnal, Tomival, akik kint éltek, és a Rémemberrel ill. a Puzzle-al szerencsét próbáltak. Ekkor még nem konkretizálódott a fejemben semmi, de nincsenek véletlenek. Áron hazajött köv. évben, és feldobta a kérdést, csinálunk együtt zenekar? Ajánlotta Matyiőt, a Rémember baszzerosát, Tomit pedig szintén bevonzottuk. Ez volt a csapat. És azóta is így vagyunk 4-en.

Tavaly megjelent első  lemezetek is, azóta pedig koncerteztek gőzerővel. Mik a visszhangok, milyen kritikákkal illetnek benneteket a rajongók/koncertlátogatók?

Speciális zenekar vagyunk abból a szempontból, hogy nem vagyunk ismeretlen zenészek már a nagyközönség számára. Viszont mi így 4en mégis egy új zenekart alapítottunk, nem beszélve arról, hogy én igazán nem a rock körül jártam eddig, csak lélekben. Angolul is énekelek, ami nagyban elzár egy bizonyos szegmensét a közönségnek, de mégis, ezekhez a dolgokhoz képest óriási élmény, hogy szeretnek minket, egyre több ember látogat a koncertjeinkre, és láthatóan évezik is őket.

Március végén a The Subways előtt léptetek fel. Szeretitek a zenéjüket is, vagy csak egy remek lehetőség, hogy megmutassátok magatokat nagyobb közönség előtt is?

Mindenképpen nagy lehetőség volt ez nekünk. Jó olyan külföldiek előtt játszani, akik hasonlóan képviselik azt a fajta egyszerűségbe ágyazott, életvidám rock-ot, amit mi is játszunk. Nem beszélve arról, hogy kimentek a crew-jukkal együtt a nézőtérre, és a koncertünk 1/3át megnézték. Nagyon tetszett nekik, agyon dícsértek minketJ

Mik a további tervék a 2010-es esztendőre? Fesztiválok, egyéb fellépések, esetleg egy új anyag munkálatai?

Új lemezre koncentrálás mindig van, de ez még odébb lesz. Új dalokat írunk, keressük az újabb Nemjuci-s ízt a dalokban. Egy új dalunk már szerepel a koncertszámok között. Új klippet forgatunk, 3D-ben, ami kb. 2 hónap múlva látható lesz már a Winning Wars c. dalunkra. Fesztiválokon természetesen leszünk, amennyiben minden szervező végül leteszi a voksát mellettünk. Már jó pár fix dátumunk van.

Tavaly az MR2 rádió  kedvéért rögzítettetek egy akusztikus szettet is, esetleg lesz folytatása is a dolognak?

Nagyon szerettük azt az akusztikus változatot, azt gondolom, jól állt mindannyiunknak. Más felkészülést igényel, úgyhogy alkalomszerűen készülünk majd ilyesmire a jövőben. Egy budapesti romkocsma tulajdonosa nagyon kedvel minket, így valószínű játszani fogjuk az akusztik verziót majd ott, illetve Berlinből is kaptunk felkérést ugyan ilyen formában.

Terveztek magyar nyelvű  dalokat is írni, vagy az angol vonal mellett tettétek le a voksot véglegesen?

A magyar nyelv rockzenével számomra kevésbé adja vissza azt a ropogós ízt, amilyen zenéken felnőttem és a fülemben vannak. Mihelyt megtalálom a költői vénám rockzenei alapra, magyar nyelven, akkor lesznek magyar nyelvű dalok, addig nem erőltetem.

Van olyan tag is a zenekarban, aki egyszerre több komolyabb bandában is játszik. Hogy egyeztethető  össze így a közös munka? Nem hátráltatja ez a próbákat, vagy az egyéb zenekari dolgokat?

Én a Budapest bárral elég elfoglalt vagyok, Tomi pedig játszik alkalomszerűen az Ambersmith-szel, ill. a Puzzle-vel, de nyilván mindenkinek első a Nemjuci, így indulunk neki a gócpontok elhárításának.

A The Subways után melyik sztárbandával szeretnétek egy közös bulit lenyomni, ki lenne az abszolút csúcs?

Lady Gaga. hahahahaEmail
MegosztásFacebookMySpaceTwitter