soundcity_b_realtoreel_cdcovAz előrendelők azonnali ingyenes letöltésként megkapják az album első kislemezdalát, mely a “Cut Me Some Slack” címet kapta, és amely Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear közreműködésével készült.

Dave Grohl rendezésében készült el a Sound City című dokumentumfilm, amely a 2013-as Sundance Filmfesztiválon mutatkozik be. A dokumentumfilm zenei anyaga, a “Sound City – Real To Reel” című album és a film is letölthető az iTunes áruházban. Mindenki, aki előrendeli a Sony Music / Roswell Records gondozásában március 11-én megjelenő zenei albumot, azonnali ingyenes letöltésként megkapja ajándékba az album első kislemezdalát, a “Cut Me Some Slack” című nótát. Annak a dalnak a stúdióváltozatát, mely Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear előadásában csendült fel a történelmi 12-12-12 eseményen, valamint a Saturday Night Live ünnepi adásában.

A Sound City című film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound City stúdiótól tavaly megvásárolta az egyedi Neve 8028 konzolt. Az 1972-ben készült darabról úgy tartják, hogy ez az analóg rögzítési technológia csúcsa; olyan legendás művészek albumait rögzítette az elmúlt 40 év során, mint Neil Young, a Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, a Guns and Roses, a Metallica, a Nine Inch Nails vagy épp a Rage Against The Machine, de a lista ezzel még korántsem teljes.

A “Sound City – Real To Reel” című gyűjtemény olyan kizárólag eredeti, új dalokat tartalmaz, melyeket kifejezetten a dokumentumfilmhez írtak. A felvételeket azon a konzolon rögzítették, mégpedig abban a 24 órában, amiután beüzemelték azt Grohl és a Foo Fighters saját, 606 Studios nevű stúdiójában. Az új nótákon olyan elképesztő és egyéni sajátossággal bíró együttműködői gárda dolgozott, melynek tagja Paul McCartney, Grohl egykori zenésztársai a Nirvanában, és jelenlegi bandatagjai a Foo Fighters-ben, valamint Stevie Nicks, Rick Springfield, Trent Reznor, a Queens of the Stone Age zenekarból Joshua Homme, a Cheap Trickből Rick Nielsen, a Fear együttesből Lee Ving, a Slipknotból Corey Taylor, illetve a Rage Against The Machine-ból Brad Wilk és Tim Commerford. Az új dalok szenvedélyesen szemléltetik, hogyan ünnepli a Sound City az emberi tényező szerepét a zenében egy mindinkább digitális világban.

A 2013-as premiert követően a Sound City című film HD-minőségben is letölthető és megtekinthető lesz február 1-től a következő oldalon: http://www.soundcitymovie.com. Azok a rajongók, akik előrendelik a filmet, máris exkluzív tartalmakat kapnak ajándékba, február 1-től pedig azonnal megnézhetik és letölthetik a teljes filmet. A filmet a mozikban is bemutatják a Variance Films közreműködésével február 1-től – a városok és mozik listája hamarosan elérhető lesz. A film a “Sound City – Real To Reel” albummal egyidőben, DVD-n és Bluray lemezen is megjelenik március 11-én.

Grohl személyes kapcsolata a Sound City stúdióval 1991-re nyúlik vissza, amikor a Nirvana legendás “Nevermind” című albumát készítették. A világszerte 30 milliónál több példányban elkelt “Nevermind” alapjaiban változtatta meg a zenei világot és végérvényesen meghatározta Dave Grohl életútját is.

A film forgalmazója a Roswell Films, a Foo Fighters zenéit kiadó Roswell Records label filmes részlege. A film legfontosabb készítői közt jegyzik a producer/rendező Dave Grohlt, a szerkesztő Paul Crowdert (Dogtown & Z Boys, Once In a Lifetime, Riding Giants) és az író Mark Monroe-t (Az öböl, Once In a Lifetime, The Tillman Story). A film produceri munkálataiban osztozott Jim Rota, John Ramsay, és a Therapy studios is.

“Sound City – Real To Reel” – track- és stáblista

1. Heaven And All – Robert Levon Been, Dave Grohl, Peter Hayes
2. Time Slowing Down – Chris Goss, Tim Commerford, Dave Grohl, Brad Wilk
3. You Can’t Fix This – Stevie Nicks, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee
4. The Man That Never Was – Rick Springfield, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear
5. Your Wife Is Calling – Lee Ving, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Alain Johannes, Pat Smear
6. From Can To Can’t – Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen, Scott Reeder
7. Centipede – Joshua Homme, Chris Goss, Dave Grohl, , Alain Johannes
8. A Trick With No Sleeve – Alain Johannes, Dave Grohl, Joshua Homme
9. Cut Me Some Slack – Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear
10. Once Upon A Time… The End – Dave Grohl, Jessy Greene, Rami Jaffee, Jim Keltner
11. Mantra – Dave Grohl, Joshua Homme, Trent Reznor