[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Két olyan kedves ismerőst üdvözölhetünk a Dürer Kertben, akik anyazenekarukkal, szólóban vagy ebben a felállásban is mindig elvarázsolták  a színpad előtt táncoló magyar közönséget. A legegyénibb hangzású triphoptrió, a brit Morcheeba kétharmada, Skye Edwards és Ross Godfrey egy ideje egy új projekten dolgozik együtt Skye & Ross néven, és annyira komoly a dolog, hogy a páros szeptember elején nagylemezzel nyitotta meg az őszi évadot, melyet természetesen videoklip is kísért. Ezt koronázzák meg európai turnéjukkal, amelynek hazai állomása november 27-én a Dürer Kertben lesz.

Skye könnyed, bűbáj-hangját egy bolygó szerette meg 1996-ban, és húsz évvel később is imádja összetéveszthetetlen mosolyát, puha melankolikus, mégis életerős hangját, dalait. A Morcheeba a ’90-es évek angol (főként bristoli bázisú) triphop-színterének egyik legfontosabb zenekaraként indult, nem sokkal később trendekhez kevéssé köthető, stílusokat – többek közt soult, R’n’B-t, hiphopot, reggae-t és pszichedéliát – vegyítő zenekarként definiálhatjuk számos nagy slágerrel. A háromtagú együttest Skye Edwards (ének), Paul Godfrey (scratch, ritmusok), Ross Godfrey (gitárok) alapította és bár énekesi poszton később történt váltás, a közönség szemében Skye volt mindig a viszonyítási pont, az alfa és az omega. Szerencsére szólókarrierje mellett sosem múlt el a multi-instrumentalista Ross-hoz való kötődése – így újra egymást inspirálva viszik tovább örökségüket.

Új albumukon dolgozva maradtak a kaptafánál, így a triphop, a blues, illetve a downtempo soul világában kalandozó dalaikkal nem okoztak csalódást a Morcheeba rajongóinak.  A Skye & Ross elegáns, karcsú és tökéletesen légies tízszámos debütáló lemez lett, amely szeptember másodikán jelent meg, melyet a az albumon is megtalálható Light of Gold dalhoz készült hangulatos klip vezetett fel néhány nappal.

 

A lemezbemutató koncerten természetesen nem fogják cserben hagyni régi rajongóikat sem, így egészen biztosan a legnagyobb Morcheeba-slágerek is elhangoznak.

Az új album itt hallható:
Deezer
Spotify

Időpont: 2016. november 27. 19.00
Helyszín: Dürer Kert, nagyterem (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Jegyek elővételben/helyszínen: szeptember 12. 8.00-tól 6.900 Ft / 7.500 Ft

skye-ross_flyer

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]