Az amerikai streaming szolgáltató továbbra is igyekszik minél változatosabb műsorokat kínálni előfizetőinek. Idén és jövőre svéd, norvég és izlandi sorozatot is kapunk majd a Netflixtől.

Svéd és angol koprodukcióban készül a Young Wallander, mely a Henning Mankell által jegyezett könyvek főhősének ifjúkori nyomozásaira fog koncentrálni. A Young Wallander érdekessége, hogy nem a múltba repít minket, hanem 2020 Svédországában fog játszódni, Wallander huszas éveiben, mikor még egészen más attitűdöt képviselt (vagyis nem volt annyira befordult és mogorva), szóval Mankell regényeit némileg újragondolták a készítők. A hatrészesre tervezett széria angol nyelven kerül bemutatásra, premier dátuma egyelőre nem ismert.

Norvégiából érkezik majd a Ragnarok. Egy északon fekvő, Edda nevű norvég városkában különös fiatal tűnik fel, ami miatt a helyiek, különösképp a befolyásos Jotun család az északi istenek visszatérését vízionálják. A hatrészes sorozat az északi mitológiát a jelenkor tini problémáival fogja vegyíteni, mindenképp érdekes ötletnek hangzik. A bemutató dátuma itt sem ismert egyelőre, de egy fotót már láthatunk a szereplőkről:

Izlandról jön a The Valhalla Murders: egy Dániában élő nyomozót visszahívnak szülőföldjére, Izlandra, hogy az ország első sorozatgyilkosságának járjon a végére. 2019 karácsonyán lesz a premier, tehát még idén láthatjuk is.

Horror sorozat is érkezik a Netflixre, méghozzá Norvégiából. A Bloodride egy misztikummal és rengeteg morbid humorral felturbózott, norvég nyelvű alkotás lesz. A hatrészes epizód mindegyike külön történetet fog elmesélni, azt egyelőre viszont nem tudjuk, mikor kerülthet a szolgáltató műsortárába.