[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hans Rosenfeldt, a legsikeresebb és legnépszerűbb skandináv krimisorozat, A Híd írója néhány hete már közel biztossá tette a széria negyedik évadát, most pedig arról beszélt a brit The Guardiannek, hogy Kim Bodnia (Martin Rohde megformálója a sorozatból) is visszatérhet az utolsónak szánt évadra.

Rosenfeldt elmondása szerint már írja a folytatást, melyben a Saga Norént alakító Sofia Helin mellett a harmadik évados partnere, a Henrik Sabroe nyomozót játszó Thure Lindhardt is visszatér. Az író figyelmeztetett, hogy bár a tavaly bemutatott évad utolsó epizódja jó alap a sztori folytatására, azért sokan meglepődhetnek azon, ami ezután vár ránk.

Ugyan a svéd SVT és a dán DR csatornák még nem erősítették meg hivatalosan a folytatást, de Rosenfeldt szerint nagyon meglepő lenne, ha nem adnának zöld utat a projektnek.

A dán Kim Bodnia, aki Martin Rohde karakterét játszotta két évadon át. Fotó: Linda Nylind (Guardian)

A dán Kim Bodnia, aki Martin Rohde karakterét játszotta két évadon át. Fotó: Linda Nylind (Guardian)

Kim Bodnia a második évad után szállt ki A Hídból, pedig a készítők számoltak vele a harmadikban is. Rosenfeldt szerint visszahozhatják őt a búcsúra, de csak akkor, ha az komolyan tudja szolgálni a show érdekeit és nem pusztán nosztalgikus jellege lesz. A Híd harmadik évada egyébként nem érezte meg Bodnia hiányát, hiszen nélküle is remekül teljesített a nézettségi adatok szerint. A távozásával viszont a forgatókönyvet is átírták, hiszen utána olyan kulcsszereplő is meghalt, aki eredetileg nem így végezte volna, ha Bodnia marad.

Rosenfeldt A Híd angliai népszerűsége kapcsán is szót ejtett: ahogy mondja, pár éve még a svédek néztek irigykedve a britekre, hogy ők maguk miért nem tudnak olyan jó drámát gyártani, de azóta rájött, hogy nagyon lebecsülték a saját képességeiket.

Az író egyébként hatalmas Marvel-rajongó és szívesen készítene szuperhős témájú filmeket, sorozatokat is, de tudja, hogy erre Svédországban nem lesz lehetősége:

“Soha senki nem finanszírozna egy szuperhősfilmet Svédországban. Ami azt illeti, 2003-ban készítettünk egy sorozatot The Befallen címmel, mely paranormális dolgokról szólt. Nagyon büszke vagyok rá, az egyik legjobb munkám. A kutya nem nézte…”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]