Sid Vicious 1979. február 2-án vesztette életét heroin-túladagolásban. Az akkor 21 éves zenész azt ünnepelte, hogy előző nap óvadék ellenében kiengedték előzetes letartóztatásából, amit korábban Nancy Spungen feltételezett meggyilkolásáért szabtak ki rá. Nancy a zenész barátnője volt, és 1978. októberében a New York-i Chelsea hotelben találták holtan, halálát több késszúrás okozta. Sid Vicious volt a gyanúsított, és bár soha nem ítélték el, halála után végleg lezárták az ügyet. Viszont a történet itt még nem ért véget…

Alan G. Parker filmrendező a napokban jelenteti meg legújabb dokumentumfilmjét, amelyben azt igyekszik bizonyítani, hogy nem Sid Vicious volt a gyilkos, mondván, semmi oka sem volt a bűntény elkövetésére, ráadásul nagyon sok indirekt bizonyíték van arra nézve, hogy nem lehetett ő a gyilkos. A ‘Who Killed Nancy?’ című film készítője elmondta: az alkotás elkészítésével tartozott Sid édesanyjának, aki halála előtt megkérte őt, hogy segítsen bebizonyítani fia ártatlanságát.

Sokan kétkedve fogadták a nemrégiben elkészült, a napokban bemutatandó film ötletét, attól tartva, hogy a Sex Pistols-rajongó rendező meghamisítja a tényeket, mert a célja az, hogy mindenképpen Vicious ártatlanságát hozza ki konklúzióként.

Hogy őszinte legyek, megértem azokat, akik így gondolkodnak. Engem azonban teljesen más célt vezérelt, már csak azért is, mert semmi értelme sem lenne leforgatni a filmet, ha valóban csalni akarnék. Nagy Pistols-rajongó vagyok, de nem elég nagy ahhoz, hogy meg akarjam változtatni a történteket, és hamis tények alapján készítsek filmet a zenekar egy tagjáról” – jelentette ki Parker.