Minden tekintetben eseménydús év volt 2011, mi pedig itt a ShortScore-nál megpróbáltunk minél több hírt eljuttatni hozzátok a modern rock/alter/punk/metal/HC színtérről, függetlenül attól, hogy az Magyarországon, vagy a Föld másik felén történt. Nem szűkölködtünk zenei bulvárhírekben, beszámolókban és egyéb, nem feltétlenül zenéhez köthető témákban sem. Jelen cikkben összefoglaljuk, melyek voltak 2011-ben a legérdekesebb, legolvasottabb írásaink…

Kezdjük rögtön a fekete levessel, hiszen tavaly is több hírességtől kellett végső búcsút vennünk. Többek közt Mike Starr (Alice in Chains), Mathieu Paquette (Beheading Of A King), Maxim Soria (Valencia), Cory Smoot (GWAR), Thaddeus Lake (The Maddigans), a Vans márka alapítója, James Van Doren és Ryan Dunn (Jackass) is távozott az élők sorából.

Botrányokból is kijutott bőven 2011-re, gondoljunk csak  az Asking Alexandria esetére, vagy a Bring Me The Horizon egyik, másik balhéjára. A My Chemical Romance dobosa saját társait lopta meg, míg a Crazy Town énekese bántalmazási ügybe keveredett. A Brokencyde tagjai verekedtek, de ennél már csak a Trapped Under Ice ment mélyebbre, akik saját rajongóikkal kerültek ökölharcba. Dave Grohl viszont épp hogy megvédte közönségét egy ámokfutótól, míg Courtney Love őt vette célba támadásaival. A Life Of Agony frontemberének, Keith Caputonak a nemátalakító műtétje pedig csak hab volt a tortán.

Sokan voltak kíváncsiak a Korn és Skrillex közös dalaira, a Grammy 2011-es nyerteseire és a világ 10 legőrültebb stage dive ugrására. Elolvastátok Johnny Rotten beszólását a Green Day-ről, Chester Bennington gondolatait a beteg hétköznapokról, a könyvével is hódító Corey Taylor háborgását Scott Weilandról és Rick Rubinról. Aggódtatok a 30 Seconds To Mars és a Slipknot jövője miatt, igaz az A Day To Remember tagjainak és a Sziget szervezőinek is volt okuk a fejfájásra, míg az Azfesztnek már csak a búcsú maradt. A Gallows megvált extravagáns énekesétől, az Asking Alexandria Charlie Sheen kegyeit nyerte el, a NIN-főnök Trent Reznor Oscar-díjat kapott, míg a Foo Fighters földrengést okozott.

Komoly félzúdulást eredményezett, de aztán nagy csalódást is, mikor egy-egy nagyobb zenekar hazai fellépése elmaradt, vagy csak a pletyka szintjéig jutott. Így jártunk a Linkin Parkkal, a Coldplay-el, a P.O.D.-vel és a Simple Plannel is.
Viszont számos hazai klubkoncert mellett nem hagytuk ki a legnagyobb fesztiválokat sem. Beszámoltunk a Nova Rock első napjáról, a Volt fesztiválról, a Szigetről (1, 2) és az osztrák Frequencyről (1, 2) és az angliai Readingről (1, 2, 3), de 50 SHSC-olvasóval együtt ott voltunk az Eastpak Antidote Tour bécsi állomásán is. Készítettünk interjút a Rise Againsttel, a Sum 41-al, a Letlive-vel és a Maccabees-szel .

Húzós évünk volt a tavalyi, de reméljük idén sem fogyunk ki az érdekes hírekből, cikkekből, és bízunk benne, hogy 2012-ben is mindenki számára közelebb tudjuk hozni a modern rock zenei élet frontvonalát és ígéretes tehetségeit. Olvassatok minket ebben az évben is, kövessetek minket Facebookon és Twitteren, mi pedig a háttérben dolgozunk egy olyan – tavasz körül érkező – projekten, ami reményeink szerint mindannyitok tetszését elnyeri majd.